Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Arzu ŞENEL


HATIRAT

HATIRAT


 

 

 

Bugün İdeal Gençlik Spor Kulübü Başkanı Kıymetli Hocam NURETTİN ODABAŞ konuk oluyor gönül hanelerimize hatıratıyla.

Nurettin Hocamın bilhassa gençler için özverili ve takdire şayan çalışmaları var. Yine bu faaliyetlerden birine ait bir Ramazan anısı.

Keyifli okumalar…

 

YAĞMURLA İFTAR

Ordu İdeal Gençlik ve Spor Kulübü olarak kurulduğu günden beri Yaz Kültür Spor Etkinlikleri yapıyoruz.

Çok faydalı çok verimli bir çalışma.

Bu kapsamda her yıl 250 civarı öğrencimize Temel dini bilgiler, sportif etkinlikler geziler, piknikler, buz pateni, yüzme, tenis v. s tertip ediyoruz. Hafta içi temel dini bilgiler hafta sonu etkinlikler seklinde çalışıyoruz. Tertip ettiğimiz etkinliklerden biri de öğrenci ve velilerimizle iftar etmekti.

Kurslar Ramazan'a denk gelmişti Ramazanda da öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte iftar programı tertip ettik.

Altınordu İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde her şey güzeldi.

Masalar kuruldu. Tüm hazırlıklar yapıldı. Öğrencilerimiz tarafından velilerimize sunması için etkinliklerde tertip ettik.

Tabi ki bu çalışma açık havada olduğu için yağmura çözüm bulamadık. Üstünü kapatacak bir imkân yoktu.

Şimdilik yağmur da yoktu.

Öğrenciler ve velilerimizle birlikte 1000 kişilik bir katılım oldu. Misafirlerimiz geldi. Havada yağmur yoktu. Herkes yerlerine oturdu. Fakat herkeste bir endişe vardı.

Hafif bulutlu gibiydi hava öğrencilerimiz velilere hazırladıkları etkinlikleri sundu. Ben de misafirlere hoş geldiniz diyordum. Nasılsınız iyi misiniz katılımlarından dolayı teşekkür edip tüm masaları dolaşıyorken velilerimiz “Hocam biraz havada bulut var ama yağmur yağar mı?” diye soruyorlardı.

Ben de “Yemeğimizi yeriz inşallah.” diyerek temennide bulundum. İftar saatine 5 dakika kalmıştı hava biraz karardı fakat yağmur yağmıyordu. Bir iki damla atmaya başladı. Tam iftar saati yaklaştığında ezan okundu okunacak damlar düşmeye başladı. Top atıldı hoca Allahu ekber dedi ezan okunuyordu ki yağmur bastırdı. O bir iki damla bir anda gök yarılırcasına yağmaya başladı. O kadar çok ve hızlı yağdı ki ben çorbamı içemedim.  

Baştan önemsemedim ıslansam da bir şey olmaz diye çorbamı içmeye devam etmiştim. Fakat çorbamın devamını getiremedim. İnsanlarda bir panik oluştu herkes yemeğini yiyemeden dağılmak zorunda kaldı okula sığındık arabalara sığındık biraz yağmur hafifleyince dağıldık. Herkes üzgün kusura bakmayın dedim. Kusurlu bir şey yok dedi misafirler.

Eve gittiğimde baktım ki gömleğimde yağ lekeleri vardı Bir de baktım ki çorbadan sıçrayan yağmur damlacıkları leke olarak gömleğimde kalmış.

O gün iftarımıza katılan 1000 kişi unutamayacağı bir anıyla ayrıldılar.

Yine de bu Organizasyon ve gayretlerimiz için bize teşekkür ettiler.

 

Sağlıcakla…