Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Abdullah ALTAŞ


HAYAL KIRIKLIĞI...

HAYAL KIRIKLIĞI...


Geçtiğimiz hafta yaşı daha henüz küçük bir yavrumuza pitbull cinsi bir köpek zarar veriyor. Şu satırları yazdığım an itibariyle bu yavrumuzun durumunun ciddi olduğunu, yüzünün parçalandığı bilgisini basından öğreniyoruz. Allahu teala bu yavrumuza şifalar versin.

Bu problemi acizane altı ay öncesinden köşemizde dile getirmiştik. 05.7.2021 tarihinde "Pitbull Hakimiyeti"  27.10. 2021  "Değerlendirmeye Devam" Bu tarih ve başlıklarla, belki, hepimizin ızdırabı olan  bu konuyu etkili ve yetkililer okurda, bizlerin toplumumuzun sıkıntısını giderir diye düşünüyordum.

Hayal kırıklığına uğradım. Demek ki hala "Değerlendirmeye ve plana alınmaya" devam ediliyormuş!

Bütün bu yaşananlar, bu vücut dili, bizi şu yoruma götürüyor. "Vatandaş olarak sen ne söylersen söyle sen ne yazarsan yaz, icraata, eyleme geçmemiz bizim kararımıza bağlı"

Ne oldu şimdi! Bir yıl veya iki yıl önceden bu problemin önlemi alınsaydı pitbull saldırısına uğrayan bu yavrumuzun başına bu olay gelmeyebilirdi!

Pitbull ülkemizde yasak olmasına rağmen hiçbir etkili ve yetkili bunu görmedi mi? Yoksa görevlerini mi yapmadılar? Görevlerini yapmayan bu etkili ve yetkililere bunun hesabı sorulacak mı? Pitbull saldırısına uğrayan bu yavrumuzun bu başına gelenden hiç kimse kendini suçtan sıyıramaz sıyırmaya çalışmasın! Bu konuda zincirleme herkes suçludur! Günahtan payı vardır. Bu dünyadaki suçtan kendini kurtarabilir, ama öbür dünyada ki sorumluluktan asla kurtulamaz! Kendine göre cezasını ertelemiş olur!

Bizim İslam kültürümüzde devamlı söylenen Hz. Ömer'in bir sözü vardır. "Dicle kıyısında bir koyun ölse, adli ilahi ömerden sorar"  Hz. Ömerin hassasiyeti ve felsefesi hani nerede? Bırak Dicle kıyısındaki koyunun ölümünden, biz vatanımızın bağrındaki bu yavrumuzun başına gelen saldırıyı önleyemedik!

Hemen hemen bir çoğumuzun çocuğu ve torunu vardır. Allah göstermesin! Onların başınada böyle bir köpek saldırısı olabilirdi! Başkalarının çocukları bizim çocuklarımız, başkalarının torunları bizim torunlarımızdır. Bir büyük olarak aynı hassasiyet ve korumacılığı onlar içinde yüreğimizde duyuyoruz.

İnfialliğim! Öfkeliyim! Hayal kırıklığım var!