Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


HAYAT DEGİŞEN ŞARKIDIR

HAYAT DEGİŞEN ŞARKIDIR


Buna rağmen nankör, bencil, kibirli insan şekline bürünmüşse mutlu etmek zor. Yağa da, bala da yatırsan yaranamazsın.

En iyisi o tipler birakın kendi egolarından kalsınlar. Ben insanım hatam da, sevabım da var, severim de sevmeyenlere. Pişmanlıklarım da azda olsa var.

Sırlarımı ise çok, mezara kadar, günahım yok mu, var. Artım, eksimle nasıl terazide olurum Allah bilir. Bazı insanlar kırılması gerekirse kırılmalı, kavgalarda olmalı, bazıları da kaybedilmesi lazım hayatımızdan.

Hayat aslında şık olmalı, gelişi ile bize ve bizimde gidişimiz gülerken. Bakışı duruşu canlıdan farklı hayatın.

Ben kolay kırmam kimseyi, son ana kadar sabrederim, sonra dönüşüm olmaz köprüleri yakarım, çekerim giderim. O saatten sonra ne olursa olsun fark etmez. İyi niyetim su istimal ise sabrım ateş olur.

En pahallı cümle ve sözler KEŞKE demek, onun bedeli ağır olur ömür ile.

İnsanlar hep solgun, yorgun, sararmış, kuru yaprak gibi. Kalpleri ise cam parçası hayalleri ise hüznüm şarkıdan farksız. Yüzlerinde özlem, hüzün, ayrılık, yalnızlık.

Anlıyorum ki onlar icinse mevsim Sonbahar. Acıları kendin çekiyorsan hayatta ağır romandır sana. Benim kimseye eğecek başım yok, o baş sadece Allah’a eğilir. Bizde bir insan evladıyız, taş değil.

Etrafımdan insan kaçmış boş ver gitsin de, yüreğime koyduğum değerler giderse yıkılırım. Ben vedaları gözümle ederim. Yürek sevdikleri ile vedalaşılmaz..

Dostum çok, kazandım yıllar içinde, ama kıymetini bilmezsen giderler onlar. O gönlü güzel insanların yüreğinde bir yerde olmak en güzeli.

Ben kimsenin yüreğimi yakmasına müsade etmem. Hayat nemi dersen bu yetime, ben sana şunu derim.

Sözleri sürekli değişen en güzel şarkıdır.