Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Levent AKTAŞ


HAYAT YAŞAMAYA DEĞER…

HAYAT YAŞAMAYA DEĞER…


Günaydın güzel Ordumun yeşili ve mavisi ile Karadeniz’in incisi memleketime, günaydın uçan kuşlara, günaydın ekmeğinin peşinde sabahın karanlığında uyanan anne ve babalara, günaydın okula gitmek için hazırlanan bebelere, günaydın evliliğinin ilk sabahında yeni bir hayata başlayan çiftlere, günaydın karlı ve yağmurlu yollarda direksiyon sallayan şoför kardeşlerime, günaydın Ordu’nun en ücra köşelerinde görev yapan askerimize, polisimize, günaydın hayata bir sıfır geri yenik düşerek başlayan çiftçilerimize, günaydın herkese, günaydın benim güzel Ordu’ma…

Günaydın, günaydın…

Herkese sağlıklı, huzurlu, bol kazançlı ve bereketli bir gün diliyorum. Sevip sevildiğimiz, yeni bir güne başladığımızda ilk aklımıza sevginin gelebileceği bir gün diliyorum. Sağlığınızın yerinde, umutlarınızın taptaze olacağı, sevgi sözcüklerinin dilinizden düşmediği bir gün olsun diliyorum.

Tüm bu güzel dilekleri diledikten sonra, istedim ki hayatın bize sundukları ne olursa olsun. Hiçbir zaman yaşama küsmeyelim. Sınanmak için geldiğimiz bu dünyada Allah’ın izni ile alnımızın akıyla bu sınavımızı güzel verelim. İyi düşünelim, iyi olsun kaderimiz…

Geçmişte ne kadar çok acılar yaşamış olursak olalım, gelecekten hep bir umudumuz olsun.  Çocuklarımızın büyümesi, evlenmesi, bir iş sahibi olması her şeyden önemlisi ise sağlıklarının yerinde olması bizim için çok büyük bir nimettir. Bunları umut etmek ise yaşamımızın bir parçası olmalıdır.

Bir yetimin başını okşamak, onu gülümsetebilmek, bir annenin çaresizliğine derman olmak, hasta birine bir demet çiçek vermek ve onu yaşama bağlamak bile bir umuttur aslında.

Biz bu dünyaya sadece kendimizi düşünerek değil, etrafımızda bulunan insanlara da bir faydamız olsun diye gelmedik mi? Vatanı, milleti için can veren kolluk kuvvetlerimiz kim için şehit olmuştur, bir düşünsenize!!

Öyleyse hayat, sadece bizlerden ibaret değil.

Hayat karşımıza ne acılar çıkarırsa çıkarsın, her şeye rağmen yaşamaya değer. Biz bu güzelliklerin farkına varıp, sevgi ve saygı içerisinde vatanımıza ve milletimize faydalı birer insan olarak yaşamalıyız. Sadece kendimiz için yaşamak, zaten bencillik olur.    

Gülümsemenizin yüzünüzden hiç eksik olmadığı, sağlıklı, huzurlu ve nice güzel günlerin sizinle olması dileğiyle…

Haftaya yeniden birlikte sohbet etmek umuduyla, sağlıcakla kalın…