Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Salih Ziya CÖRÜT


HAYIRSEVER NEZAKET CÖRÜT


Son yıllarda insanlar arasındaki yardımseverlik duygularının törpülenerek irtifa kaybettiği, kimsenin kimseye sahip çıkmadığı ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı günümüzde, az da olsa bu duygularla kendi insanına hizmeti şiar edinen duyarlı büyüklerimizin olması, bizleri daha da mutlu kılmaktadır. Hele hele bu kişi bayan olunca daha da anlam kazanmaktadır.

Elbette hayırseverlik, kendi vicdanı ve insan olma olgusu ile insanlık âlemine ve çevresine sahip çıkma içgüdüsünün tezahürüdür.

İşte günümüzde böyle değerli büyüklerimizin az da olsa varlığı, yüreklere su serpmekte ve bu örnek davranışla hizmet ettiği insanları mutlu kılmakta ve aynı zamanda başka hayırseverlerin de çıkması açısından güzel bir örnek teşkil etmektedir.

Ancak, bizler bu tür sayısı az da olsa değerli büyüklerimize gereken ehemmiyeti verebiliyor muyuz ? İşte sorun burada başlamaktadır.

Buna en güzel örnek; Gülyalı Hoşköy Mahallemizde yaşayan ve çocukları olmamasına karşın, herkesin çocuğunu kendi evladı gibi görerek hayırseverlikte örnek davranışlar sergileyen Rahmetli Nezaket CÖRÜT büyüğümüze verilen değer,  yaptıkları karşısında hiç de hak etmediği şekilde olmuştur.   

Gerçekten geçmişte zamanın Ordu Valisi Orhan Düzgün ile Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak'ın döneminde ve sonrasında Gülyalı İlçemizde; Hoşköy Mahallemizin Macitler Sokağında 1.5 Km.'lik yolun betonla kaplanması, Sağlık ocağımıza ve Gülyalı Belediyemize tam teşekküllü Ambulans hediye etmesi, eşinin mahallesi olan Ayrılık Mahallesinin Camisinin tadilat ve Minaresini yaptırması, üniversite çağında fakir öğrencilere verdiği burslar, parasızlıktan tedavi olamayan birçok insanın masraflarını üstlenerek sağlığına kavuşturması ve Ordu Devlet hastanesinde 30’un üzerinde birçok hasta odalarının tadilat ve tefrişleri ile birebir, birçok akraba ve yakınlarından insanları hacca dahi göndererek, büyük hizmet ve yardımları ile bizlerin gönlünde taht kuran değerli hayırsever büyüğümüz Rahmetli Nezaket CÖRÜT'e, bu denli küçücük bir armağan olan Macitler Sokak isminin “Nezaket Cörüt” sokağı olması yönündeki imzalı talebimizin karar mercii tarafından duyarsız kalınarak kendisine çok görüldüğüne inandığımız ve 3 yıldır yerine getirilemeyerek tüm uğraş ve çabalarımızın ilgisizlik nedeniyle sonuçsuz kalması hepimizi derinden üzmüştür.

Şüphesiz bu denli hizmet ve yardımları karşısında bizler pes etmeden bunun takipçisi olacağız.

Gerekir ise bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar taşıma kararlılığındayız.

Ayrıca;  Hoşköy Mahallesi Atatürk Caddesi Macitler Sokağı, Nezaket Teyzemizin babasının mahallesi ve kendi ikamet ettiği sokaktır. Özellikle bu sebeple bu sokağa adının verilmesinin ayrı bir anlamı olacaktır. Talebimiz de bu yönde olmuştur.

Peki bugün şehit olan askerlerimizin her birinin siyaseten isminin verilerek anında ebedileştirildiği yerde; bugün özellikle bir bayan olarak bu denli hayırseverlik örneği sergileyen büyüğümüzün yapmış olduğu bu fedakarlıklar karşısında bizlerin talebi karşısında basit bir sokağa isminin verilmesinin ne sakıncası olduğunu merak etmekteyiz. Ayrıca Nezaket Cörüt büyüğümüz, bir çığır açarak yeni hayırseverlerin de ortaya çıkmaları açısından örnek teşkil edecek bir davranış sergilemiştir.

O HALDE, GÜLYALI İLÇEMİZİN HAYIRSEVER BÜYÜĞÜ RAHMETLİ NEZAKET CÖRÜT'E; YAPMIŞ OLDUĞU HAYIR VE YARDIMLARIN KARŞILIĞI OLARAK, HOŞKÖY MAHALLE SAKİNLERİMİZİN VE MACİTLER SOKAĞINDAKİ BİZLERİN TÜM ÇABA VE GAYRETLERİMİZE KARŞIN, BU SOKAĞA NEZAKET CÖRÜT İSMİNİN VERİLEREK EBEDİLEŞMESİ İSTEĞİMİZ BU DENLİ HAYIRSEVER KİMLİĞİ OLAN BÜYÜĞÜMÜZE ÇOK GÖRÜLMEMELİDİR !

İŞTE BAŞINDAN BU YANA TAKİPÇİSİ OLDUĞUMUZ KONUNUN BİZLERLE BİRLİKTE TAKİPÇİSİ OLAN MAHALLE MUHTARLIĞIMIZDAN BAŞLAYARAK, GÜLYALI BELEDİYESİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ORDU MİLLETVEKİLLERİMİZ İLE VALİLİĞİMİZİN DUYARLIK GÖSTEREREK SORUNUN ACİLEN ÇÖZÜLMESİ YÖNÜNDE ADIM ATILMASINI BEKLİYORUZ.

İşte bu denli duyarlı hayırsever büyüğümüz Nezaket Cörüt Teyzemizi rahmetle anıyor ve mekânının cennet olması temennilerimizle dualarımızı yolluyoruz.