Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


HER DUYDUĞUNUZ VE GÖRDÜĞÜNÜZE İNANMAYIN

HER DUYDUĞUNUZ VE GÖRDÜĞÜNÜZE İNANMAYIN


 

Yüce Allah (CC) Hucurat Suresi 6. ayetinde bizlere şöyle buyuruyor:

"Ey iman edenler! Size, "hiçbir endişe, iç burkulması duymadan dinin emir ve yasaklarını açıktan açığa çiğneyebilen ve yalana aldırmayan (fasık) bir kimse size önemli bir haber getirecek olursa bunun doğru olup olmadığını iyice araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa karşı haksız bir saldırıda bulunur, sonra da yaptığınıza pişman olursunuz."

Hikmetinden sual olunmaz Rabbimiz 1450 sene önce indirdiği kutsal kitabımızda bizim bu günkü durumumuzu nasılda fark ederek ikaz buyurmuşlar.

Özellikle biz insanlar bizim duygularımıza hoş gelen yalan yanlış şeylere inanırız. Fakat işimize gelmediği zamanda dosdoğru olan şeylere inanmaz da burun kıvırırız. 

Sosyal medya denilen gayya kuyusuna dalınca orada binlerce paylaşım var ve her paylaşım sahibinin karakterini yansıtıyor. Yanlış adamdan doğru paylaşım olur mu? O yanlış paylaşım birilerinin gururunu okşadığı ve işine geldiği için araştırmaya incelemeye gerek görmeden balıklama dalarak inanıyor ve bir de paylaşarak başkalarının da yanlış bilgilendirilmesine ve yanlış kanaat edinmesine vesile oluyor.

Bu gayya kuyusunda her nabza şerbet verecek yalanlar var ve bunlara inanmaya hazır bir sürü de zeka özürlü var. 

Her paylaşım yalan ya da yanlış olsun birilerini duygularına hitap ediyor ve oradan herkes almak istediğini alıyor. Doğru mudur, yanlış mıdır gözü görmüyor.

İşimize gelmediği zaman doğrulara bile mesafeli duruyoruz.

Lütfen her gördüğünüze araştırmadan, incelemeden kaynağının doğru olup olmadığına bakmadan körü körüne inanmayın. Sonra başkalarını da yanıltır, onlarında günahına ortak olursunuz.