Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


HİÇ BİR BAŞARI TESADÜFLE OLMAZ

Bu eğer kader ise, bu yola baş koyan bu insanlar ve onlara destek veren bir kaç büyük ile zor bir yola girmenin bedeli ne ise onu yaşayacaktı bu takımlar.


Iyi yada kötü yaşadılar onlarda taraftarları ile.

Buradaki yolculuğun önünde ışıkta olurdu,kapkara bir çukurda, bir insan kendine öz güvenli ise, o kendini çok fazla değerlendiremez.

Onu ona inanıp bu yolda tanıyıpda koşanlar yazabilir.

Bence bu ilin imi mor beyaz takımı 67 ve 52 sporun idari ve teknik ekipleri objektif olarak bu ilde kitap diye yazılacak ilerde, Altın orduda olsa kötümü olur du?

Bence bakın bunlar bunu isterler ilerde,başarı olunca. Ve onda varsa bu cesaret yada hedefin koşu gücü o takımlar kimse öylede, böylede, koşar.

O hareket belkide Orduspor milyonlarca liralık borcun içinde bataklıkta iken başladı bir avuç sevdalı insanla, o vefalı yürekler aynaya baktı ve üç yada beş kişi ile şöyle dedi gibi; "Ey Orduspor bu pislikte öldüm diyorsun ama bakıyorum yaşıyorsun, biz bir avuçta olsak burdayız, sende burda ol."

Bunların anlamı üç ,beş, on, yirmi derken buğun balda olan takım batakta ki ordu spor arması ile orduspor ismini bala taşıyanlar oldu kimseler brlkide inanmaz iken, her sevende mutlu oldu.

Bir de Altın ordu gibi bir takıma borcuna evet diyerek onuda balda tutmak herkesin işi değil..

O bu takıma destek verenler, bedenini ortaya koyan insanlar. Şunu dedi belki, bakınız bu mor beyaz gittiğin her yol vallahi sana çıkıyor,sevdiklerinde senden binbir parça.

Buralardaki ordu spora herkes 2 sezon baktı,ama bu insanlar ve verilen destekler ile başka farklı baktılar, onların baktığı gibi bakmadılar.

Onlar gibi sevmediler bu borçlu kulübü . Tek fark bu bu liğde sen olabilmektir, herkesinde işi, hayali bu idi, oldu takım bal da.

Bakın idareci ben demeyi senle degil ve sevgi ile buraya gelmeli hayaller demeli..

Hilmi değdi, Aşkın değdi, toplum taraftar değgi’den çok sevgi burada korkuyu da, borcu da yendi.

O hiç fazla düşünmedi ordu sporu Yenimahalle ile birleştirir iken, çok düşününce aşkın, sevginin ateşi sönüyor dedi ve aldı takımı bugun bslda.

Bu sefer hedef değil kişiler oluyor uğraşan. Yıllarca orduda bu sporu bu hale getirenlere kızarken,duvarı yumruklarken,farkında olmuyor çok şeyin kimse.

Burada sadece orduspora odaklandı insanlar temel atarak.

Her şey vaktini bekledi coronada oldu ve ordu spor bala geldi birde kapanması hiç olmamalı dediğimiz an, Altın ordu da çekip alarak. Güneş gibi ısıttı, 4 takımlı futbol orduya sımsıcak doğdu.

Onlar yolculuğu tribünde yüzlerce ile kendi gönüllerine. Yaptılar sezon boyu, sonrada ordusporun kapısına.

Biz şart ne olursa olsun bu takımla sonuna kadarız diyen yürekler başarır.

Ama ben isterdim ki gönüllerde Balda 3 ligde beraber tutuşa bilse el ele...

Biz ordu olarak bu takım lar için mutluyuz ama hala el ele olunmayınca zor bir sezon olur bu takımlar için.Gençlere bakın takımlar ve onları kazanın hocalarımız.

Her kim bu ilin takımlarına açar kucak, işte o zaman biz Ordu oluruz beyler.

Bir tarafta 52 ordu spor bey bir tarafta 1967 ordu spor bir tarafta Ünye ve Fatsa..

Güçlü bir takım olsa bunlar bu ilde kim mutlu olmaz ki.