Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hüsnü YÜCEL


HİLMİ GÜLER

HİLMİ GÜLER


 

Daha birkaç ay önce bu köşemde bir yazı yazmıştım. Hilmi Güler’e seslenmiş ve artık görelim şu projelerinizi demiştim. Bir vesile yanına gittiğimde yazımdan dolayı biraz alınmış olmalı ki, sabır Hüsnü Bey projelerimiz yolda demişti. Bugün görüyorum ki, yeni yeni projeler peş peşe gelmeye başladı. Ben proje adamıyım. Projelere bakar ve ona göre değerlendirme yaparım. Sayın Başkanımızın son aylardaki performansı tamamen ekip çalışmalarındaki başarının projelere yansımasıdır.

Genel Sekreter Coşkun Alp nerede ise yarım asırlık bir arkadaşımız. Dürüst ve fedakarlığı Hilmi Güler’in elini rahatlatmıştır. Bir de bu ikiliye Genel Sekreter Yardımcısı olarak Bülent Şişman’ın dahil olması tam bir isabettir. Bülent Şişman’ı kendi Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım döneme çok benzetiyorum. Saha çalışmasını seviyor ve gece gündüz hem denetim, hem de iş takibi olarak yorulmadan koşuyor. Ayrıca hayat hikayesini de okuyunca çok donanımlı ve tecrübeli olduğunu anlamamak mümkün değil. Bu birlikteliği Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören’in uyumlu katkıları memnuniyet ile izlenmekte ve takdir edilmektedir. Ayrıca Abdulkadir Hatipoğlu’nun yeniden Fen İşleri Daire Başkanlığına dönmesi hizmetlere yeni bir ivme kazandıracaktır. Tecrübeli ve deneyimli bürokratlarımızı layık oldukları birimlerde değerlendirmek Ordu adına önemli bir hamledir. Yatırımcı Daire Başkanları kolay yetişmeyen elemanlardır. Diğer Daire Başkanı arkadaşlarımız da önemli değerlerdir.

İşte bu yapılaşma projelerin peş peşe gelmesini hızlandırdı. Bu hafta ardı ardına gelen müjdeli projeler Ordu halkının gönlüne su serpmektedir. Bilhassa bu kaoslu günlerde halk ile bütünleşme ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri çok üst düzeyde memnuniyet vericidir. Bu vesile ile hem Hilmi Güler’i hem de Aşkın Tören’i tebrik ediyorum. Biz bize yeteriz Türkiye kampanyası dolayısı ile Başkanlarımız hep saygı ve minnet ile anılacaklardır. Çok kısa olarak gündemdeki projeleri sıralamak istiyorum. Daha teferruatlı yazılarımı başka günlerde yazarım inşallah.

Almanya’da yaşadığım dönemlerde Almanların Kultur Zentrum diye projelerini hep imrenmiştim. Şimdi ne mutlu bize ki, bundan daha kapsamlı 3 bin metre kare kapalı alanlı, 120  bin kitaplığa sahip, okuma salonu, kafeterya, mescit, dijital okuma imkanı bulunan gençlere yönelik kütüphane projesini görünce çok heyecanlandım. Mükemmel bir proje. Lütfen projeyi görün. Proje 746 kişilik oturma salonuna sahip.

Çambaşı cephe iyileştirme projesi. Bu projenin de bu güne kadar neden ele alınmadığını düşünürken, bu projenin de müjdesi geldi. Yaylalar bizim her şeyimiz ve geleceğimiz. Bu proje ile Çambaşı merkezindeki mevcut yapılar dış cephe giydirme ile hem estetik hem de kullanım olarak Çambaşı’nın cazibesini artıracaktır.

Bülbül Deresi ıslah çalışması da güzel bir proje. Bülbül deresi temizlik çalışmaları zaten başlatıldı. Şimdi 2 adet kapak sistemi ile derenin debisi yükseltilecek ve elde edilecek gölette canlılar için yaşam alanları oluşturulacak. Dere içinde su tutumu sağlanacak. Derede balık, ördek, kaz barınabilecek. Boztepe yenileşme projesi hızla devam ediyor. Fidangör’de dış cephe çalışması Ordu’yu renklendirecek. Çalışmalar devam ediyor. Netice olarak Hilmi Güler Başkanımız PROJELER YOLDA  demişti. Ordu adına teşekkürler ve tebrikler Hilmi Ağbi.