Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Mustafa KÖKSAL


HİZMET İSE BU İLE AMAÇ

HİZMET İSE BU İLE AMAÇ



O amacı size veren 100 binlere öyle hizmet edin ki makamlarınızda, Mehmet Akif’in istiklal Marşı kadar muhteşem, Sütçü İmam gibi yiğit, Nene Hatun kadar yürekli olun.
Kim size yakışmıyor sa, verdiğiniz makamları kirletiyorsa siyaset falan demeden onu milletin yüreğindeki çöplüğe atın ki, asla kişiyim diye gezmesin.
Oturduğunuz yeri kirletmiş varsa siyaset utanır diye saklamayın size oy veren binlere havale edin, yüzlerine Seyit Onbaşı misali mermi gibi o pisliklerini atın.Yoksa her adıma her söze her bakışa cümle kuracaklar, mide bulandıracaklar, yanlışı doğru edip yazacaklar eksilmez.
Bu ile her siyasi insan hizmet etti, ben Fazlı Sözer zamanını babam belediyede iken bilirim, o işe giren muhtaç insanları da, ihtiyacı olanların alındığı zamanı, oradaki insanların neler yapıp yapamadıklarını da, akşam olunca "ONUR" lu olarak şehir lokantasında onurlu , gururlu beraberce oturabildiklerini de Ordu halkı ile.
Bugün zor günler, sokakta olursun, hizmet verirsin, erzak yollarsın, taşırsın, birine yapmadığın bir işten dolayı iş olursun hiç önemli değil, sen "ADAM" san, bu millet "ADAM"mı da, koruğu da bilir.
Amaç hizmet ise, rant, kar değilse, mutlu olsun halk ise onun için kazma kürek gider peşinden binler. Yok bu birine sömürü rant ise içinden olsa da yere on bin kez tükürür halk elim kırılsa diye.
Biz güvendiğimiz insanların yanlışında utanırız, her doğrusunda ise mutluluk oyunu oynarız. Ben bilirim ki benim elimi uzattığım da; "HARAM" olmaz, "TALAN" olmaz, "KAYIRMA" olmaz, "YALAN"olmaz,  kimsenin hakkını bekletmez...
Rüya gibi hayallerimin doğru olması her rekatta açtığım elin avucunda..
Hizmet bu ile olacak ise tertemiz ZEMZEM gibi olmalı, başkası ne Allah’a ne kula fayda verir.