Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hüsnü YÜCEL


HOŞGÖRÜ

HOŞGÖRÜ


Ben genelde yerel sorunlar ile yazılar yazmaya çalışıyorum.Haftada bir gün bu sayfada yazarken, sosyal paylaşım sitelerinde de görüşlerimi dile getirmeye çalışıyorum.Bir süre önceye kadar sosyal medyada siyasi yazılarda yazıyordum. Daha sonraları siyasi içerikli yazılar yazmama kararı aldım. Siyaseti siyasi yöneticiler yapsınlar. Ama bu  demek değil ki gazetedeki bu köşemde siyaset yazmayacağım.

Ben sadece sosyal medyada siyaset yapılmasına karşıyım. Orası sosyal bir platform. Her düşünceden arkadaşlarımız var. Bırakın orada sosyal içerikli paylaşımlar ile hoş zaman geçirelim. Bazen ufak dokunuşlar ile kalp kırmadan kimseye hakaret etmeden eleştiriler olabilir. Ben geçen hafta kendi sosyal paylaşım platformumda bazı teğet dokunuşlar yaptım. Sadece bazı mesajlar vermeye çalıştım. Bu hafif dokunuşların çoğu da yerel yönetimler ile ilgili. Neydi bunlardan birisi? Teleferik açılışı ile ilgili verilen tarihlerin örtüşmemesi. Yazımın birinde,  yöneticilerin teleferik açılışı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirilmesi gerekir diye yazmıştım.Meclis toplantısından sonra sayın Başkan 15 ocak tarihini işaret etti. Yetişmedi diyelim. Daha üç gün önce de ocak sonunu iaret etti. Yine yetişmeyecek. Bu tür verilen tarihlerdeki sapmalar güven kaybettiriyor. Ben olsam şöyle derdim.” Bu tür çalışmalarda teknik aksaklıklar olabilir. Kesin tarih vermemiz doğru olmaz. Çok kısa zamanda arıza giderilecek” Biz bunları yazınca da kırılıyorlar ve güceniyorlar. Yani en ufak eleştiriye açık değiller. Doğruyu yazana kırılmak yerine, sizi yanıltan kadronuza çeki düzen verip kamuoyundaki güvenirliliğinizi sorgulatmamanız daha doğru olmaz mı?

Ben iki başkanı da seviyorum. Onların dürüstlüğünden zerre kadar bir şüphem yoktur ve benim yanımda iki başkana da bu konuda laf söyletmem. Ama sizde bizim bu yapıcı eleştirilerimizi dikkate alın. Ben bazı projelere takıntılıyım. Bilhassa büyükşehir olduğuktan sonra VİZYON PROJELER, MARKA PROJELER bekliyorum. Sadece ben değil Ordu bekliyor. Bu projelerde de belli bir strateji belirleyip kamuoyununun beklentileri de dikkate alınmalıdır. Bir kaç proje ile kafaları karıştırmak yerine öncelik sırasına göre tek bir projede odaklanmak gerekiyor.

Havaalanı projesinde sıf bu yüzden başarılı olduk. Merkezi yönetim, yerel yönetim, basın  ve diğer sivil toplum örgütleri tek bir projeye odaklandı ve projeyi arslanın karnından aldık. Teleferik projesi de öyle oldu. Ordu tek hedefte birleşti ve nokta atış ile proje gerçekleşti. Parti ve şahıs önemli değil. Havaalanı projesi denilince nasıl ki İdris Naim  Şahin akla geliyorsa, Teleferik denilince  de Seyit Torun akla gelmiyor mu? Kayak merkezi, yeni sahil düzenlemesi, Boztepe yolu, çöp tesisi, ayışığı otoparkı gibi projelerde de Enver Yılmaz akla gelmiyor mu?

Siyasiler bu gün  varlar , yarın yoklar. Onları yaşatan projelerdir. Ben sadece projeleri tartışırım. Hiç kimsenin siyasi kimliği veya kendi dönemlerindeki şahsi doğru veya yanlışları için ben yazı yazamam. Yanlışları olan varsa o görev mahkemelerin görevi. Proje önerilerim olur. Yanlış bulduğum projeler olur. Bu önerdiğim projeler doğrudur yanlıştır. Ama kamuoyunda tartışmaya açar ve ortak yolu bulmak için istişareye gerek görürseniz de sevinirim.

Burada tek dileğim, proje odaklı eleştirilerimizi dikkate almanız ve eleştirlere açık olmanızdır.