Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Abdullah ALTAŞ


HRİSTİYANİ TERÖR HAREKETLERİ...

HRİSTİYANİ TERÖR HAREKETLERİ...


Bir ailede aile büyükleri, çevresinde bulunan insanlardan kimlere değer veriyorsa, o ailenin küçükleri çocukları da o yönde duygu ve davranış geliştirir.

Aynı şekilde bir ailenin yöneticisi konumunda bulunan büyükleri çevresinde bulunan insanlardan kimden nefret ediyor, kime düşmanlık besliyorsa çocukları da aynı yönde şartlanır ve davranış gösterir.

Bir devletin yöneticileri, hangi ülkeye ve insanlarına sempati, yakınlık duyuyorsa o ülkenin insanları da o yönde hareket etmekte ve davranış göstermektedir.

Herhangi bir devletin, ülkenin yöneticileri, hangi devlete, ülkeye düşmanlık gösteriyor, eğitimini politikalarını, basınını bu yönde harcıyorsa, o ülkenin bireyleri ve vatandaşları da aynı yönde duygu ve davranış geliştirmektedir.

Batı tarafımızda bulunan, büyüğünden küçüğüne kadar bir çok hristiyan devletin siyaset, politika ve psikolojisi bu şekildedir. Bunlar Hristiyanlığı kullanırlar fakat bu durum kendi yüzlerine vurulduğu zaman, "bizi tanıdılar" diye alınırlar. Rahmetli Turgut Özal onlara "Batı, bir hristiyan kulübüdür! " dediği zaman onlar, bu sözden alındılar. Bu alınmaları" bizi biliyorlar, tanımışlar, farkımıza varmışlar, yüzümüze de vurabiliyorlar" endişesiydi.

Batıdaki hristiyani devletler, müslüman ülkelere eskiden beri hep şöyle demiştir. " İslama göre, dine göre hareket etmeyin, bu çok ayıp bir şey  eskide kalmış bir şey" Batı bu konuda müslümandan çözülme bekler...  Seni çözdükten sonra, etkisizleştirdikten sonra kendi hristiyani radikalliğini devreye sokar...

Geçtiğimiz hafta Kanada da yolda yürürken bir müslüman ailenin üzerine minibüs sürülüyor ve müslüman aileden dört kişi ölüyor. Kanada'daki görevliler, bu saldırının müslümanlara yönelik bir saldırı olduğunu itiraf ediyor.  Allah aşkına! Bu kaçıncı saldırı?  Bunun sonu gelmeyecek mi?  Bu müslüman katilini bu hale getirmede o ülkeyi yönetenlerin, eğitim sisteminin, basının hiç mi suçu yok?  Birçok hristiyani ülkede bunu din ile, Hristiyanlık ile ilişkilendirmekten kaçınırlar. Müslüman katillerini  "psikolojik rahatsız " diye tepkiyi hafifletmeye çalışırlar. Ama bu olay bir İslam ülkesinde olsa hemen adını İslami terör olarak  koyarlar.

Batıda hristiyani devletlerde müslümanlara yapılan saldırıların faillerinin birçoğunu nedense bulunamaz veya zaman sonra zor bulurlar. Tepkilerden kurtulmak için katile "psikolojik rahatsız" derler.

Evet! Artık bu "hristiyani terör" hareketlerinin bir an önce durmasını istiyoruz. Tüm insanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamasını arzu ediyoruz.

"Rasûlüm! Sakın, Allah’ı zâlimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları cezalandırmayı, dehşetten gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne ertelemektedir" .   (İbrahim suresi 42. Ayet)