Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hüsnü YÜCEL


HÜRSES

HÜRSES


 

Geriye dönüp baktığımda neler yaşamışım 70 yıllık ömrümde. Neler sığdırmışım bu kadarcık hayat yolculuğuma. Sadece bunun için hayat hikayemi kaleme almak istedim. İşte bunun için “dün anılarda kaldı” derken, bir çok okuyucum da “ anılar dünde kaldı” olarak algıladılar. Aslında fark eden bir şey yok. Yarın olunca bugün bile dünde kalacak. Biz sadece dünleri hatırlayacağız. Dünleri unutmayacağız.

Dönelim “Hürses” gazetesine. Yıldönümünü unutmuşum. Belli bir aradan sonra pazartesi günü yeni bir yazı yazdım. Dediğim gibi hürsesin 30. Yıldönüm gününü unutmuşum. Hürses benim için çok önemli. Ben hürses gazetesinin kurucusuyum. Üç arkadaş kurduk bu gazeteyi. Gazatenin isim babası benim. Yazımın başında dedim ya, neler sığdırmışım  bu 70 yıla. Asıl mesleğim mühendislik ve kendi mesleğimi hiç aksatmadan bugüne kadar devam ettirdim. Ama asıl mesleğimi yürütürken de hep basının içinde oldum. Sadece bu değil. “Yeni Hamle” gazetesinin de kurucularındanım. Sadece gazete sahipliği değil, kurduğum her gazete de günlük makaleler yazdım. Daha sonra televizyon merakım başladı. ORT televizyonuna ortak oldum ve bir dönem yönetim kurulu başkanlığı yaptım. Aynı zamanda televizyonda televizyon programcılığı da yaptım. Daha sonra Kanal52 televizyonuna ortak oldum ve televizyonun genel müdürlüğünü yaptım. Yakın zamana kadar yine bir yerel televizyonda programlara çıktım. Daha sonra yayın yasağına takıldım ve geri durdum. Yani hep basının içinde oldum. Gazeteciler derneği yönetiminde de bulundum. Gazete ve televizyon ortaklıklarından ayrılmama rağmen yazmakdan hiç vazgeçmedim. Abartı olarak kabul etmeyin lütfen, binlerce makalelerim var. Öyle domatesin faydalarını değil,  ne şiş yansın, ne kebap yazarlarından hiç olmadım. “ Deli yürek kalem” oldum hep. Hiç kimsenin kişilik haklarına saygısızlık yapmadım. Ama Ordu adına yanlış bulduklarımı da kaleme almakdan hiç geri durmadım. Genelde yerel sorunları yazmaya gayret ediyorum.

Belli bir dönem belediye başkan yardımcılığı yapmam benim için yerel sorunları tanımamda çok faydalı oldu. Belediyedeki görevim esnasında yurt dışı seyahatlerimde hep Ordu adına projeler takip ettim. Bilen bilir, teleferik projesini ilk gündeme getiren ve projesini hazırlatan Fikret Türkyılmaz ve benim. Bu konuda o dönem meclis üyesi olan Av. Ali Mertanın da çok katkıları olmuştur. Üçümüz yurt dışına projeler ile ilgili seyahate çıktığımızda Avusturyaya da gitmiştik. İnsburg kentinde  teleferik projesini araştırdık ve proje için Avusturya’lı bir firmayı Ordu’ya davet etmiştik. 1994 yılında ilk teleferik projesini biz başlattık. Seyit Torun hayata geçirdi. Ordu adına kendilerine teşekkür ediyorum.

Nereden nereye geldik. “HÜRSES” gazetesinin 30 . Yılını kutluyorum . Daha nice yllara diyorum. Basın bu tür VİZYON PROJELERE öncülük etmelidir. “ MARKA PROJELER  ile gündem oluşturmalıdır. Demekki 40 yıldır basının içindeyim. Bu 70 yıllık ömre neler sığdırmışız neler.