Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Levent AKTAŞ


İÇİMİZ YANIYOR!

İÇİMİZ YANIYOR!


Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen yangın haberleri, adeta içimizi yaktı.

 

Türkiye son bir haftadır yangınlarla boğuşuyor. Antalya Manavgat'ta başlayan ve 3 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan yangının ardından peş peşe gelen yangın haberlerii ile adeta yıkıldık.

 

Adana-Kozan, Osmaniye-Merkez, Mersin-Silifke, Mersin-Aydıncık, Kütahya-Emet, Antalya-Alanya, Aydın-Didim, Muğla-Bodrum ve Muğla- Marmaris'ten de alevler ardı ardına yükseldi. Ekiplerin tüm yangınlara müdahalesi sürerken çok sayıda mal ve can kaybı millet olarak bizleri perişan etti.

Aynı anda bir çok noktada çıkan yangın için yetkililer, bunun bir kundaklama olabileceği ihtimalleri üzerinde duruyor.

 

Terör saldırısı ihtimali üzerinde duran yetkililer, vatandaşları bulunduğunuz ormanlık bölgede yabancı araç ve kişiler görürseniz mutlaka emniyet ve jandarma güçlerine ihbarda bulunun diye uyarıyor.

 

Bugün hala ülkemin dört bir tarafı yangınlarla boğuşurken, hiçbir şey olmamış gibi mi yaşayacağız?

Her şey yolundaymış gibi,

kimse ölmemiş gibi mi davranacağız?

Mutluymuşuz gibi mi güleceğiz?

İBugün insan olan yerlerim çok ağrıyor, çok...

 

Bir bürokratın 3-5 tane özel uçağı varken, koskoca 81 milyon insanın yaşadığı ülkemde sadece 3 adet yangın uçağının olması ne kadar da acı. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz?

 

Ülkemiz depremde, selde ne kadar yetersiz ise yangın konusunda da o kadar yetersiz olduğunu bir kere daha kanıtladı. Devlet olarak başımızda bulunan kurumlar bu tür felaketlere karşı önlem almıyor ise ne iş yapıyorlar, anlayabilmiş değilim.

 

Geçenlerde İstanbul'a uçakla seyahat ederken, yeryüzüne çok yakın bir mesafeden geçerken Türkiye'nin çöl olmaya yüz tutmuş topraklarını görünce çok üzülmüştüm. Kendi kendime buraların nasıl ağaçlandırılması gerektiğini, nasıl yeşillendirme yapılması konusunda düşünürken tam 2 gün sonra bu korkunç yangınların başladığını duyunca bu ülkeden umudumu kesmeye başladım.

 

Hangi insan yaşadığı, nefes aldığı toprakları yakmak ister ki?Vicdanı olan hangi insan, başkalarının mutsuzluğundan, ölmesinden, can çekmesinden mutlu olabilir ki?

 

Allah'ım, bu olayları kim yapmış ise kahr-u perişan eylesin. O cayır cayır yanan hayvanların, çığlık çığlığa kaçan insanların ahında boğulun, inşaallah. Ölmeden cehennemi yaşattınız, sizde o cehennemi yaşamadan ölmeyin inşaallah...

 

Ülke olarak birbirimize sahip çıkma zamanı. Türk'ün Türk'ün başka dostu yok. Bir an önce bu yangınlar söndürülmeli, acilen yeni ağaçlandırmalar hayata geçirilmelidir. Yoksa çöl olmaya yüz tutmuş ülkemiz çok yakın bir zamanda yok olup gidecektir. Elimizden geldiğince ormanlarımıza, ağaçlarımıza sahip çıkalım.