Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Abdullah ALTAŞ


İDEALİST GENÇLİK!

İDEALİST GENÇLİK!


 

 

Eski zamanlarda bir genç varmış. Bu genç çok idealmiş. Gerçekten, gençlerin bir çoğu gençlik yıllarında ideal oluyorlar. Bu ideal gençler gençlik yıllarında şöyle diyorlar "Şu göreve geleyim, bir işe başlayayım, şöyle yapacağım böyle yapacağım!"

"Hele bir mesleğe gireyim, şöyle hizmet edeceğim böyle hizmet edeceğim!" 

Mesleğin konumu farklı olabiliyor ama gençlerin ideal ve coşkuları aynı kalabiliyor. 

Hatta böyle ideal gençler idealini gerçekleştirmek için koşuşturup , bedenini ortaya koyup, yorulup kendini ispat yolunda asıp kesip biçebiliyor...

Nihayet gel zaman git zaman, mesleğe giren bu ideal gençler meslekte ki  10 - 15 yılını böyle geçirdikten sonra, ideal gencin yaşı artık bir miktar ilerlemeye olgunlaşmaya başlıyor. Zamanında ideal olan iddialı olan bu gençlerin hareketleri yavaşlıyor, hareketlerinde durgunlaşma oluşuyor, etrafına daha hoş görülü ve şefkatli olmaya başlıyor. Bu arada mesleğindeki "püf noktalarına" da vakıf oluyor ve pişiyor!... Eskisi gibi hizmette acele etmiyor, "Adaam sende! Olursa olur, olmazsa olmaz!"  diyerek büyük bir evrim ve devrim geçiriyor. 

İdeal olan meslek hırsı ve hizmet aşkı olan  bu gençler eskisi kadar işlerinde titiz olmamaya, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün, öbür gün olmazsa bu yıl içinde yaparız zaten planı da 3 yıllık için yapmıştık demeye başlayabiliyor. Aynı zamanda "Adam sende bu memleketi sen mi kurtaracan , yaptık ta ne oldu?" fikirleri zihninde yeşermeye başlıyor, arkadaşlarıyla zaman zaman yaptı sohbetlerinde de dile getiriyor. 

Bu ideal gençler görevdeki ilk zamanlarda gösterdiği hareket ve koşuşturmayı yapmadığından dolayı koltuğuna gömülüyor, tabiiki bu arada göbekleşme başlıyor. Koşuşturmadan ziyade zamanını, misafir kabullerine, misafirliğe gitmeye harcıyor. 

Farkı farkettirmeye çalışan bu genç artık yavaş yavaş emeklilik günlerinden söz edip içini çekiyor. 

Bu ideal genç artık "Şu emeklilik günleri gelse de rahat etsem" diye mırıldanıyor. 

Zamanında ideali ve idealleri  olan bu genç, artık bundan sonra sahada devamlı top çevirerek emek li süresinin dolmasını bekliyor!...