Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Levent AKTAŞ


İMTİHAN!

İMTİHAN!


 

Hepimiz birer imtihan dünyasındayız. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren başlıyor imtihanımız. Kimimiz sevdikleri ile kimimiz sağlığı ile kimimiz ise varlık ve yoklukla imtihan içerisindeyiz. 

Hayat bir sınav olması ile beraber aynı zamanda sabır ve zaman da bir imtihan içinde. Bu imtihanlar içinde tek yapılması gereken şey ise sadece sabır göstermek. İnsanlar en zorlu dönemlerinde sabretmeyi bilerek istediklerine ve arzu ettiklerine kavuşur. Hal böyle olunca zaman ve imtihan ile beraber sabır bir araya geliyor. 

Varlık âleminde her şey, sabırlı bir bekleyiş, bitmeyen bir azim ve kararlılıkla Allah tarafından fıtratına koyulan hedefe doğru yol almak. Acele etmeden, fıtratta geçerli kanunları gözeterek ve yön/yol değiştirmeden... Tomurcuk bile, sabırla bağrını güneşe açar ve sonra varlığa erer. 

Bizlerde, Allah katında sabrettiğimiz kadar değerliyiz. “Gelse celalinden cefa yahut cemalinden vefa; ikisi de cana safa, lütfun da hoş kahrın da hoş” gerçeğine uygun, yürekliliğimiz ve hoşnutluğumuz kadar değerliğiz. 

Yani şu imtihan dünyasında yapılması gereken en önemli şey, her şeyin bir imtihan olduğunu bilmek ve sabır göstermek. İmtihan içinde olduğumuz şu dünyada Rabbim hepimize içinde bulunduğumuz bu imtihandan hakkıyla çıkabilmeyi nasip etsin.