Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Kadem AKTAŞ


İMTİHAN!

İMTİHAN!


 

İmtihan dünyasındayız…

Bu hayat hepimiz için bir imtihan…

Herkes ayrı ayrı dert ve sıkıntılar ile boğuşuyor. Hepimiz ayrı ayrı dertlerden sınanıyoruz şu hayatta.

Hiç kimse dört dörtlük bir hayat sürüp gidemiyor şu hayattan…

Baksan herkes çok mutlu ama herkesin içi deyim yerindeyse kan ağlıyor… 

Hepimiz farklı dertler ile sınanıyoruz. Kimimiz hastalık, kimimiz, sevdikleri, kimimiz borçları, kimimiz ise yoklukla… Kısacası birçoğumuz ise bunun gibi daha birçok dert ile sınanıyor… Yani hiç kimse şu hayattan dört dörtlük yaşantısı ile göçüp gitmiyor. 

En zoru da insanların sevdikleriyle sınanması… Gerçekten sevdiklerimiz ile sınanmak çok zor. Her zorluk bir şekilde aşılıyor ama insanların sevdikleriyle imtihanı aşılmıyor. Hastalık illeti her evde kol geziyor. En acısı da elden bir şey gelmemesi…

Sevdiklerin hastalıkla pençeleşiyor ama gözün gördüğü halde elden bir şey gelmiyor. Bu çok kötü bir durum. Bir şeyler yapmak istiyorsun yapamıyorsun. Elden bir şey gelmemesi insanı en çok üzende bu durum. Sevdiklerinin gözünün önünde hastalıkla boğuşurken, bizim de sınavımızın bu hayatta acıyla izlememiz belki de… Hepimiz bu hayatta bir sınav içerisindeyiz. Kimimiz bu sınavdan başarıyla geçecek, kimimiz ise bu sınavdan kalacak. Rabbim hepimizi içinde bulunduğumuz imtihanların üstesinden gelebilmeyi nasip etsin. 

Ve ayrıca Rabbim hiç birimizi de sevdikleriyle sınamasın. 

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle. Hoşçakalın…