Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


İNSAN İSEN EĞER

İNSAN İSEN EĞER


Dış görünüşün nasıl olursa olsun, içindeki iyi niyetin seni çok iyi insan yapar, bu para ile makam ile olamaz. Birine özenmek, çok farklı olmak için, çok paraya, şaşalı makama ihtiyacın da yok" ADAM " ol o sana yeter.

Cesur ol, kimsenin uşağı, yalakası olma, bakışın, duruşun farklı olsun yeter. Sen işini iyi yap, her yerde işte, eğitimde, sporda gelir bulurlar seni , iyi isen merak etme, iyi az olunca değerinde çok olur.

İyilerin iki hastalığı var çaresi yok, birincisi insan olmayı, ikincisi vatanı sevmeyi bırakamıyorlar.

Sana , ben dostun derler, "he" de geç, ona sokulma, kimide soğuk nevaledir dışındadır bedeni, ona sen güven. Bak her şeyin, malın servetinin sonsuzluğu, makamın büyüklüğü sende olsa da, sağlıklı değilsen, sevdiklerin yoksa sahip olduğun her şeyle sen kocaman hiç olursun .

Sen doğrudan şaşma, sonu ölümde olsa. İnsanın arkadaşı olsa da, dostu az olur bilesin, bunun adı büyük "DOST".

İnsan kendinden , sevdiklerinden kaçıyor ise o hastalık onda başlamıştır, insan olamama.

Asla yalaka olma, bir dosta güven o güvenini yıksa üzülürsün ama yalakalık senin , var ola insanlığını çöp kadar değersiz kılar, asi vede yalnız ol ki sahte dostluklar seni kuşatmasın, o menfaatçiler.

Ne gelirse dost dediğinden gelir insana.

Bazılarının yalanı beni mest ediyor, onlar olamadıkları hayallerini anlatırlar bana.

İnsanlar neyse odur değişmezler, tek istekleri var çıkarı kadar olmak.

Menfaat tüm insanı esir alınca, insan bulmak zor. Aç kal ama köpek olmuş kimsenin uzattığını yeme. Tilkiler kurnaz da hepimiz onun postuna otururuz.

Sen şunu iyi bil ki,Türkün töresini;" mavi gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe seni, ilini , töreni kimse bozamaz". İnsan unutma "KURT" karın doyurmak için köpek olmaya razı olmaz.

Sanmayın ki bu TÜRK yurdu çakallara yurt olur, saldırsa da çakallar her TÜRK döner KURT olur.

Ölüm olsa sonun doğruyu söyle öyle öl. Bazıları kurt gibi olmaya çalışsa da yanında bil ki ittir.

Millet olarak farklı desekte her düşünce içinde sonuçta tek olan Allah ve Ne Mutlu Türküm diyene,hayırlı günler  canlar.