Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Abdullah ALTAŞ


İNSAN NEDEN KÜFREDER?

İNSAN NEDEN KÜFREDER?


Küfretmek, çaresizliğin işaretidir. Küfretmek, muhataba karşı elinden bir şey gelmeyince başvurulan güçsüzlüğün bir ifadesidir. Küfretmek, muhataba karşı kendini güçlü gösterme, olmayan gücünü gösterme psikolojisi dir. Küfretmek, boş bir tehdit şeklidir.

    Geçtiğimiz hafta Yunanistan da tirajı düşük, terörü destekleyen, ırkçı bir gazete Cumhurbaşkanımıza dil uzatmış, edebsizce bir ifade de bulunmuş. Öyle tahmin ediyorum ki cumhurbaşkanımız bu çirkin ifadeye gülüp geçmiştir.

   Bu çirkin ifade Yunanistan’ın ne denli bir acziyet içinde olduğunu göstermektedir.

  Koronavirüs krizi nedeniyle turizm açısından ve deniz trafiği gelirlerinden mahrum kalmış bir Yunanistan. Batılı devletlerden devamlı borç alan borç batağına batmış bir Yunanistan. Bu krize rağmen Avrupa’dan alınan silahlar. Avrupa’nın yüz karası, şamar oğlanı Yunanistan...

Batı, Türkiye ile fiziksel güç hesaplaşma planlarını daima Yunanistan üzerinden yapmaktadır.

Yunanistan, Türkiye ile sınırdaş olduğu için Batı her zaman Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı kışkırtmıştır.

Batı, Yunanistan’ı kendisinin şamar oğlanı olarak gördüğü için Türkiye’ye karşı kışkırtmakta cepheye karşı sürmekten çekinmemektedir. Yunanistan’a da siz savaşın biz arkanızdan yetişiriz avutması yapmaktadır.

    Türkiye, koronavirüs krizine rağmen güvenli turizm uygulamalarını gerçekleştirme, hijyenik tatil ortamı meydana getirmede güvenli bir ülke olma başarısını sağlamış, yıl sonuna kadar Yunanistan’ın nüfusu kadar turist hedeflemektedir.

Türkiye hemen hemen son yirmi yılda karayolu ağı ile şehirleri, ilçeleri hatta köyleri birbirine en rahat şekilde ulaşır hale getirmiştir.

Vatandaşlarımız son yirmi yılda ulaştığı maddi imkanlar halkımızın müreffeh hayat seviyesi gözlerden uzak değildir.

Enerji elde etmede atılan adımlar... Sağlık konusunda gösterilen hassasiyet, şehir hastaneleri... Tıbbi ve teknolojik cihazların, en üst seviyede bizlerin hizmetine verilmesi...

  Ülkemizin savunma sanayiindeki yaptıkları...

Bildiğimiz ve bilmediğimiz silahlar... Hemen hemen yüzde sekseni milli üretim.

  Türkiye dünyadaki saygınlığı ve konumu gözler önünde...

    İşte Türkiye, işte Yunanistan...

   Yunan medeniyetinin elinden başka ne gelirki?