Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Abdullah ALTAŞ


İNSANLIK SORUNU

İNSANLIK SORUNU


Ülkemizde epey bir zamandan beri bir  kesim tarafından ağıza sakız yapılmış bir söylem var.

"Efendim, ülkemizde farklı etnisiteden olduğumuz için bize şöyle zulüm yapıldı böyle zulüm yapıldı. Şöyle horlandık böyle horlandık. Hah! İşte bundan dolayı kızdık, küstük, darıldık, biz ayrılıyoruz, başka bir ev başka bir ülke kurmak istiyoruz..." diyen aslında derdi etnisite olmayan, bölücü, çığırtkan bir kesim söz konusu. Bunlar adeta yalvarıyorlar ne olur bizi sorun olarak görün diye... Sorun olarak görülürlerse çözümünü de isteyecekler...

Amaç başka tabiiki...

Ülkemizin kendi vatandaşı ve halkıyla bir sorunu yoktur. Bazıları  sorun olsun diye mızmızlanıyor.

Ülkemiz insanlarının etnisite gibi bir takıntısı yok. Ülkemizin insanları gündelik yaşantısını mutlu olarak sürdürme arzusu vardır. Bu çığırtkanlar "Zulüm gördük" argümanını, ağızdaki sakız gibi kullanırlar. Bu çığırtkanların özel yaşantılarına bakıldığı zaman lüks içinde yaşadıkları görülür. Bu çığırtkanlar, ülkemizin imkanlarından en üst düzeyde istifade ederler, ama gene çığırtkanlık yaparlar.

Bu ülkenin çeşitli bölgelerinden çeşitli kültürlerden cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili, vali, kaymakam, müdür, subay, iş adamı v.s çıkmıştır. Hiçbir kimseye sen falan bölgeden falanca kültürdensin sen  bu konumda olamazsın denmemiştir.

Bu ülkede etnisite problemi yoktur! Geçmişte bazı bir takım kötü idareciler yüzünden, bir takım üzücü olaylar yaşanmış olabilir... Bunlar tasvip edilemez... Eğer bu dünyada, ülkemizde birtakım eziyet ve sıkıntılar çektiysen! Bu çekilen sıkıntıların karşılığını Ahirette alırsın, niçin endişe ediyorsun?

Her önüne gelen benim etnisiteme şöyle yaptılar böyle yaptılar derse... Artık biz de ayrı bir ev, ayrı bir ülke kurmak istiyoruz derse, manzara nice olur? O zaman herkes küssün ayrı bir devlet kursun! Öyle mi! Bu çocukça bir iştir...  İnsanı etnisite farklılığı kurtarmaz, insaniyetlik kurtarır.

O zaman yapılacak iş insanlığı düzeltmektir, insaniyetliği düzeltmektir. Ülkemizde etnisite problemi yoktur! Sadece bölücülerin başarıya ulaşamama sıkıntı ve problemi vardır!

Ülkemiz art niyetli bu girişimlere asla! izin vermeyecektir.