Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Abdullah ALTAŞ


İNTİKAM ALACAKLARMIŞ!

İNTİKAM ALACAKLARMIŞ!


İran, 45 yıldır Amerika 'dan intikam alıyor. Nasıl alıyor?  Tabiiki "Lafla".

İran, 45 yıldır, "Amerika' ya şöyle yapılmalı, böyle yapılmalı!"  "İsrail'e şöyle yapılmalı, böyle yapılmalı!"  diyor, E, hadi  yap ne yapacaksan! Biz de görelim ne yapacağını !  Sonuç ne? Koca bir "hiç!" 

Hani toplum içinde palavracı insanlar olur ya, işte bunlarda böyle!  

Neymiş?  Kırmızı çizgi aşılmış! Ulan bu aşılan kaçıncı kırmızı çizgi! Kırmızının tüm tonları aşıldı ve denendi! İsrail'i vuracaksan, intikam alacaksan neyi bekliyorsun? 

Bunlar," Şu şehri vuracağız, bu şehri vuracağız, şu günde vuracağız, bu günde vuracağız, şurada silahlarımız var burada silahlarımız, ama hiç kimse yerini bilmiyor!" diyorlar. Düşmana karşı böyle komik taktik mi yapılır? Düşmanına saldıracak hiç kimse saldıracağı günü ve saati haber vermez. Bu nasıl bir iştir? 

Bir atasözü vardır. "Isıracak köpek dişini göster mez!"  diye... Demek ki bunlar ısıramayacaklar! Taktikleri! onu gösteriyor. 

Bunlar, bazen "Ben yapacağım demez!" "Yapılmalıder" . Başkalarını galeyana getirtip, gaz vererek onları çarpıştırıp kendisi kenarda durmak ister! 

İran, kendi cumhurbaşkanı nı, Dışişleri bakanını korumaktan aciz bir ülke, başkasını nasıl koruyacak?

Misafiri olan, canını misafiri olduğu ev sahibine emanet eden üstelik misafiri olduğu ülkenin cumhurbaşkanını tebrike gelen, İsmail Heniye'yi koruyamamış bir ülke neyi halledecekmiş? Hangi düşmanı haritadan silecekmiş?  Hadi oradan! Hadi oradan! 

Senin daha kendine faydan yok, başkasına nasıl olsun!  Ne derler : "Kendisi muhtacı himmet bir dede, nerde kaldı gayrıya himmet ede!"