Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Abdullah ALTAŞ


İRAN MÜNAFIKLIĞI

İRAN MÜNAFIKLIĞI


İran, farklı bir psikolojiye sahip bir ülkedir. İran daimi olarak mezhep taassubu içinde kalmış bu ilkellikten kendisini kurtaramamış, bu kültürle yoğrulmuş bir ülkedir.

 

İran, İslam dininden ziyade mezhepçiliği ön planda tutmuş bir ülkedir. İran, İslamı yaymaktan ziyade, şiiliği din gibi kabul etmiş o'nun için savaş vermiştir. Üstelik bu savaşı da müslümanları öldürerek yapmıştır.

 

İran'ın işi gücü müslümanlarla uğraşmak olmuştur. İran, hep müslümanlarla mücadele eden bir İslam ülkesi! olmuştur.

 

İran hizipleşmeyi seven, bundan beslenen, ayrıca  bundan da zevk alan bir yapıya sahiptir. İran, ilginç, hastalıklı bir psikolojiye sahiptir.

 

İran'ın, islam ülkelerine uzak durmak, ayrı olmak farklı olmak gibi bir felsefesi vardır. İran hem siyasi açıdan hem dini açıdan daima diğer müslümanlardan ayrı hareket etmiştir.

 

  İran, 'Müslüman ülke' olarak tanınmasına rağmen muhabbeti ve dostluğu daha çok gayrimüslim ülkeler iledir. Bunların başında Rusya ve Ermenistan gelir.  Türkiye, İran'ı uluslararası platformlarda desteklemesine rağmen, İran, Türkiye'yi ve Türkiye'nin başarısını kıskanmakta kendine rakip görmektedir.

 

İran, Türkiye ve Azerbaycan'ın, Ermenistan'a karşı savaşında Ermenistan'ın yanında olmuştur. İran, müslümanları sevindireceğine, hristiyanları sevindiren Müslüman ülke! olmuştur. İran, Türkiye' nin Suriye'de ki barış harekatı’nda Türkiye ile beraber olacağına Rusya ile beraber hareket eden Müslüman ülke! Olmuştur.

 

İran, Türkiye'nin, Türki cumhuriyetlerle siyasi olarak güçlenmeye çalışma gayretini (bu ülkelerin çoğu Müslümandır.) gene Müslüman ülke olarak bilinen İran bu durumdan rahatsız olmuştur.

 

Cumhurbaşkanımız' ın Azerbaycan tarihi ile okuduğu bir şiir, Müslüman İranı! rahatsız etmiştir. Türkiye 'nin, Azerbaycan ile hareket etmesini, başarısını hazmedememiş olacaklarki, bundan dolayı Müslüman İran!  Türk mallarına boykot kararı almıştır.  Dünyadaki milyonlarca müslüman, Türkiye'nin başarısını kendi başarısı olarak görmekte, müslüman İran! Türkiye'yi kıskanmaktadır. Cumhurbaşkanımızın okuduğu şiiri hazmedemeyen İran, Amerika ve İsrail kendisine operasyon yaptığında bu operasyonlara poposuyla karşılık vermektedir. Amerika ve İsrail'in saldırılarına ses çıkaramayan İran, zavallı Yemen den bir türlü çıkmamaktadır.

 

İran, bazen Amerik 'dan, bazen İsrail'den şamar yediği zaman, yer altında saklı füzelerini basın yoluyla gösterip teselli bulmaktadır. Türkiye, teröristleri yok etmek için Irak topraklarına girince, Türkiye'nin Irak'a girmesini hazmedemeyen ülke İran olmuştur. İran, Türkiye' nin terör ile mücadelesini destekleyeceğine, Türkiye’nin Irak topraklarından çıkmasını istemiştir. İşte İran böyle bir ülkedir.

 

İran, Çinli sever. Çin ile içeriği saklanan anlaşmalar yapar. İçeriği saklandığına göre belliki İran halkının yararına değil, İran böyle bir ülkedir.

 

İran, Allah'a, milletine, çalışmalarına güveneceğine, ümidini, Amerika Birleşik Devletlerindeki seçim sonucunda başkan seçilen, Biden'a bağlamış. Biden  ile şöyle anlaşacaklarmış! Böyle iyi olacaklarmış! Biden den medet umacağına, kardeş müslüman devletlerle birlikte hareket etsene!  Biden da bu zeytin dalına güya tav olacak, İran Biden'ı kandıracak! ve güçlenecek! 

 

İran, dini konularda daima müslümanlardan ayrı bir yol tutmuştur... İran, siyasi konularda daima müslümanlardan ayrı bir yol tutmuştur...  İran zihniyeti bu...  İran Müslümandan ziyade  gayri müslimi tutar. Atasözümüzdür, "sürüden ayrılanı kurt kapar" İran bu kafayı değiştirmediği müddetçe kendisini bir kurt kapacaktır.

 

  İran, sağlam bir Kur'ani bilgiye, sağlam bir itikada(inanca), doğru bir gidişata sahip olmadığı müddetçe sonu hüsrandır.