Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hüsnü YÜCEL


İŞLER YOLUNDA

İŞLER YOLUNDA


 

Evet bugün yollardan bahsedeceğim. Yol deyince akla hemen belediyeler gelir. Belediye deyince de başta yol,su ve çöpü hatırlarız. Bu üç sorun belediyelerin en önemli ve asli görevleridir. Suyumuz bir gün akmasa, çöpümüz bir gün alınmasa ve yollarımız çağdaş normlarda olmasa çağdaş bir kentleşmeden bahsedebilir miyiz?

Ordu Büyükşehir olduktan sonra belediyelerin kaynak sorunları hafiflemeye başladı. Tam çözüldü diyemeyiz. Çünkü kaynak sadece bu üç sorun için değil, her acil sorun için kaynağın sonu başı yok. Önemli olan mevcut kaynakları çar çur etmeden hesaplı kullanabilmektir. Dönelim asıl konumuza. Yol ile başlamıştık ve yol ile devam edelim. Yiğidin hakkını vermek gerekirse Ordu  yıllarda  yol konusunda çok başarılı. Yol konusunda hem Büyükşehir Belediyesini, hem de Altınordu Belediyesini başarılı buluyorum. Diğer yıllara göre en büyük farkındalık ise, altyapı bitirilmeden yola başlanmıyor. Önce su,kanal,elektrik,telefon hizmetleri bitirilip daha sonra yollara geçiliyor. Bu şu demektir. Kendin yap ve kendin yık dönemi ile kaybedilen kaynaklara son verilmiştir. Diğer önemsediğim bir farkındalık ise, bir mahallede çalışma başladıktan sonra, o mahallenin tüm sokakları bitirilmeden o mahalleden çıkılmıyor. Büyükşehir Belediyesinin sorumlu olduğu bulvar yollar tam standartlara uygun bir şekilde yapılıyor. Önemli kavşaklarda yeni düzenlemeler ile trafik rahatlatıldı diyebiliriz.

Daha önceki yıllarda belediyenin yaptığı yollar ile karayollarının yaptığı yollar kıyaslandığında haklı olarak Karayollarının yaptığı yollar daha uzun süreli dayanıklı ve daha standart oluyordu. Ama şimdi Belediyeler de bu standardı yakaladılar. Demek ki emek verince oluyormuş. Demek ki iş bilenin kılıç kuşananınmış.

TEBRİKLER BELEDİYELER. YOL MEDENİYETTİR. YOLA DEVAM.