Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Abdullah ALTAŞ


İSRAİL NE İSTİYOR?

İSRAİL NE İSTİYOR?


 

 

İsrail tüm dünyayı istiyor.. Bu cümle okunduğunda birçok kişi "Hadi canım sende!"  diyebilir. Yahudi inanç ve kültürü üzerine bilgi edinildiğinde bu cümlenin doğruluğu anlaşılacaktır... 

Yahudiler, geriye yönelik olarak 20 asır devlet kuramamış, başka devletlerin içinde azınlık olarak yaşamışlardır. 

Bu süreç içinde yahudiler  inanç ve kültür olarak başka ulusların içinde erimemişler kültürlerini kaybetmemişlerdir. Bunun sebebi çocuklarını katı bir "Yahudi kültürü" içinde büyütme ve yetiştirmeleridir. Günümüzde okullarında hala bu eğitim sistemi söz konusudur. İsrail, çocuklarını okullarında İslam ve müslüman düşmanlığı üzerine eğitmektedirler. 

Böyle bir eğitimle yetiştirilen çocukların yarın öbürgün yönetime geldiklerinde yapacağı faaliyetleri varın siz hesap edin...Bugün İsrail de iktidarda  olanlar dünün küçük çocuklarıydı.. 

Yahudiler 20 asır öncesinde yaşadıkları yenilginin ikibin yıl devlet kuramayıp başka ülkelerin içinde azınlık olarak yaşamalarını  kutsal kitapları olan "Tevrat" a gerektiği şekilde bağlanmadıkları sebebine bağlamışlar, bunun doğal sonucu olarakta kendilerine Tanrı tarafından verilmiş bir ceza olarak görmüşlerdir.

Yahudilerin, musevilerin kutsal kitabı "Tevrat" dır. Kur'an-Kerim 'e, dolayısıyla İslam dinine göre "Tevrat" yahudiler tarafından tahrif edilmiş, bozulmuş orijinallığını kaybetmiştir. "Tevrat" ın bozulmasında, geçmişte Yahudilerin yaşamış olduğu yenilgiler etkili olmuş, intikam alma motivasyonunu sağlamak, canlı tutmak için "Tevrat" a, ilaveler yapıl mıştır.

Bu durum, bozulmuş, orjinalliğini kaybetmiş olan "Tevrat" ın sadece bir boyutudur. Bugün Türkçe’ye çevrilmiş olan "Tevrat" ta, akla mantığa ve vicdana uymayan, ilahi bir kitaba yakışmayan bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler "Kur'an - ı Kerim 'i teyit etmektedir. 

Yahudilik, dünyaya önem veren bir dindir. Ahirete yönelik konulara" Tevrat "ta pek yer verilmez. Oysa, Dünya ve Ahiret dengesi ilahi bir dinin en büyük özelliğidir. 

"Sınırınız, çölden ve bu Libnandan büyük ırmağa, Fırat ırmağına kadar, Hittilerin bütün diyarı ve gün batısına doğru büyük denize kadar olacaktır. Hayatının bütün günlerince kimse sana karşı duramıyacak......."     (Yeşu, Bap 1)

 

Bozulmuş olan Tevrat’taki bu ifade bize Güneydoğu bölgemizdeki yıllarca süren terör hareketlerinin kimin finanse ettiği hakkında bir fikir verebilir. 

Mesele sadece Filistinle ve Lübnan ile bitmiyor, ülkemiz için de tehlike söz konusu!... 

" Rab bütün bu milletleri önünüzden kovacak ve sizden büyük ve kuvvetli milletlerin mülkünü alacaksınız. Ayak tabanınızın basacağı her yer sizin olacak ; sınırınız çölden ve Libnandan, ırmaktan, Fırat ırmağından garp denizine kadar olacaktır. Önünüzde kimse duramıyacak : Allahınız Rab, size söylediği gibi, dehşetinizi ve korkunuzu ayak basacağınız bütün diyar üzerine koyacaktır. "

(Tesniye, Bap 11)

 

" Ve Allah'ın Rabbi sana teslim edeceği bütün kavimleri bitireceksin; gözün onlara acımayacak; ve onların ilahlarına kulluk etmeyeceksin; çünkü o sana tuzak olacaktır. 

Eğer kendi yüreğinde : Bu milletler benden çokturlar; nasıl onların mülkünü alabilirim? dersen, onlardan korkmayacaksın...... " (Tesniye, Bap 7)

İşleri güçleri zorla toprak almak, işgal ve gasp etmek, sınırlarını zorla genişletmek olduğunu görmekteyiz. Bunlar için, bu örgüt, şu örgüt, o örgüt tamamen bahanedir. Bunlar, kendi topraklarını işgale karşı koruyan, savunan insanları terörist olarak nitelendirirler. 

Yahudiler bugün, çocuklarını eğitim ve öğretimlerinin her aşamasında  bozulmuş olan" Tevrat " a göre yetiştirmektedir. 

Yukarıda kendilerine göre ayet ve bölüm numaraları verilmiş ifadeleri tekrar yorumlamaya gerek  var mı?  " Dehşet vermek! "" Korku vermek! " "Acımamak!" "Gözünün yaşına bakmamak!"  İfadeleri görüyor musunuz? 

İsrail bugün, yukarıdaki yazılmış olanları aynen uygulamaktadır! Televizyonlarda bu manzaraları görmekteyiz. 

Yahudilerin, bozulmuş olan "Tevrat" ında yazılanlar sadece birkaç tanesidir bu.... 

İnsanı şaşırtacak daha onlarca buna benzer ifadeler söz konusudur.  Gelecek hafta bu konuya devam edeceğiz inşallah. 

Hepsini buraya yazmak uzun olup okuyucuyu sıkacağını düşünerek, şimdilik bir fikir vermesi açısından yeterli olur diye düşündüm. 

"Yahudiler mi dediniz? Onlar yumurtalarını pişirmek için,  dünyayı ateşe atmaktan çekinmeyen lanetlilerdir!".    (Necip Fazıl Kısakürek)