Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Abdullah ALTAŞ


İSRAİL'İN DİĞER CUMHURBAŞKANI!

İSRAİL'İN DİĞER CUMHURBAŞKANI!


 

Eskiden bazı aileler elektronik bir ürün aldığında aldığı üründen memnun olmazsa, bu durumu arkadaş sohbetlerinde dile getirirdi. Aldığı üründen memnun olmayan bu aileler farklı bir marka ürün alır, almış olduğu yeni üründen çok memnun olduğunu söylerdi! Ne zamana kadar? 

Taa ki, bu değişik marka ürünlerin aynı fabrika'nın malı, ürünü olduğunu duyana kadar!... 

Bu ürünlerin yoktu aslında birbirinden farkları! Hepsi de aynı fabrikanın mallarıydı, ürünleriydi!

Bir markadan memnun olmayan, kurtuluş için, diğer markaya sarılıyordu!  Bu durumdan fabrikanın hiçbir endişesi yoktu!  Çünkü malları, ürünleri her halukarda satılıyordu!  Sadece müşteriler bunun farkında değildi!

Böyle bir girişi şunun için yaptım. 

ABD’nin halihazırdaki başkanı ve demokrat parti adayı, "Demokrat parti!" vay, vay, vay! Kulağa ne hoş geliyor, değil mi?  Joe Biden, yaşlılıktan dolayı düz yolda giderken bile yere düştüğü, konuşurken devamlı pot kırdığı için tenkit görüyor, aklı başında! başkan adayı ABD "Cumhuriyetçi parti!"   vay, vay vay! kulağa ne hoş geliyor değil mi?  başkan adayı  Donald Trump'da kamuoyu yoklamasında başkan seçilme şansının yüksek olduğu ifade ediliyordu!

Bu arada oy potansiyeli yükselen Donalt Trump'a suikast girişiminde bulunuluyordu. Şeytan kulağına kurşun, Trump, bu suikastten kılpayı kurtuluyordu. Tabi bu suikast çok değişik yorumlara sebep olmuştu. 

Joe Biden başkanlık yarışında kaybedeceği anlaşılınca adaylıktan çekilmesi için zorlanmış, kim zorladıysa?  Joe Biden, Önce nefsi emmare'nin gereği olarak adaylıktan çekilmeyi kabul etmemiş fakat zoru görünce adaylıktan çekilmiş!... 

Joe Biden adaylıktan çaresiz bir şekilde çekilirken hiç olmazsa benim başkan adayım, yardımcım Kamala Harris olsun demiş!... 

Günlerini, öğle aralarında sandviç  arası sosis yiyip üzerine de kola içen, ölene kadar, yıllarca ev sahibi olmak için morgıç ödeyen Amerikan vatandaşı da zannediyor ki, biz kendi başkanımızı seçiyoruz! 

Hayır! Sen sadece İsrail'in diğer cumhurbaşkanını seçiyorsun!

ABD’de seçilen başkan, kim olursa olsun, gerçekte seçilen, İsrail'in diğer cumhurbaşkanıdır. 

İsrail için ABD’de seçilen başkanın hangi partiden olması, adının farklı olması, cinsiyetinin farklı olması önemli değildir. Önemli olan seçilen ABD başkanının İsraile hizmet etmesidir. İsrail'e hizmet etmeyen bir Amerikalının başkan olma şansı yoktur! Başkan olsa bile bunu devam ettirme şansı yoktur. 

Gerçekte seçilecek olan ABD Başkanı değil, İsrail'in diğer Cumhurbaşkanıdır.