Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Mehmet Ali AYDIN


İŞTE BÜYÜK REZİLLİKTE BUDUR

İŞTE BÜYÜK REZİLLİKTE BUDUR


 

 

"Bilmiyorlar mı ki Allah ve resulüne karşı çıkanı, içinde ebediyen kalacağı cehennem ateşi beklemektedir! İşte büyük rezillikte budur."

9Tevbe Suresi 63. Ayet)

Sık sık karşılaştığımız deist, ateist, Kur'an bize yeter, Hadislere itibar edilmez. Allah bize yeter diyerek dinimizin bazı kavram ve kurallarını kafalarına göre yorumlayanlar yukardaki ayeti tekrar tekrar okuyup düşünsünler.

İstiyorlar ki bedava cennete girelim. Namaz olmasın, Oruç olmasın, zekat olmasın olmasında olmasın. İstediğimiz gibi yaşayalım sonra da sorgusuz sualsiz cennete gidelim.

Argo tabirle "yok öğle yağma, üç kuruşa beş köfte yok". Cennet ve cehennem boşuna mı yaratıldı. Herkes dünyada yaptıklarının karşılığı olarak layık olduğu yere gidecek.

Bizler inancında samimi olan ve elinden geldiği kadarı ile dinini yaşayanlarda yaptıkları ile cennete gideceklerini sanmasınlar. Siz ne yaparsanız yapın Yüce Allah'ın affı, mağfireti ve merhameti olmasa cennet mi dediniz yok öyle yağma ham hayal görmeyelim.

Bizler korku ile ümit arasında hayatımızı devam ettirecek, cenneti hak edecek ameller yapmaya gayret edeceğiz gerisi Yüce Allah'ın takdiri.

Kendine göre din uyduran ve dinimizi kıyısından, köşesinden kırpıp kendine göre din uydurup ve ilah edinenler de kendileri bilir. 

Mehmet Ali AYDIN