Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


İSTİHTAM EDEN

İSTİHTAM EDEN


İş adamları olmak demek stresi, parayı, acımasız günleri, yoku yada varı, mutlu, mutsuz olmayı göze almış insan grupları demek.Açtıkları küçük bir mekandan devasa bir fabrika arasındaki fark insan yüreği ve  sevdası kadar muhteşem duygudur. Birinde 3, birinde yüzlerce kalp, sımsıcak duygular ile bir işi olmasının şükrü ile evinde, sofrasında.O yüzden iş yapan, istihtam eden her yüreği öperim.Onlar sayesinde evine ekmek giren, sıcak çorbası olan, çocuğuna harçlık sunan o nasırlı eller huzur içinde.İş adamının, iş yerlerinin sayısı artarsa o zaman ülkemde, ilimde huzur olur.Bugün Ordu ilindeki en küçük bakkaldan , simitçiden, konfeksiyon, kitapçıdan , pastahanelerden, lokantalardan, fabrikalara, sanayiye  kaç binlerin eline kuruş geçiyor biliyor musunuz?Allah o işletmelere, ekmek teknelerine zeval vermesin, sayılarını artırsın.O maaş alan ellerin , o terin, emeğin fiatı olmaz, evin huzuru ile mutluluğun da tarifi ise hiç.Bu yüzden Ordumun istihdamına katkı veren işletmelere yürekten alkış.Teşekkürler.

 

SİL!

Hayatında olan yada istemesen de olmuş boş insanları sil, seni üzeni sil, yıpratanı, menfaatçiyi, seni kullananı sil.

Yüzüne gülen iki çayını içen, senle olan, sonrada arkandan kuyu kazan namussuzu sil.Hemde tek kalemde sil.

Bugün zengin değil, parasız, işsiz olabilirsin ama buna rağmen  iyi olma, sil. Şerefini satan pezevenk ise onu  hiç durma sil. Seni düşünmeyeni, özlemeyeni  çabucak sil.Kötü gününde senden kaçan şerefi olmayanı sil. Puştu, ahlaksızı hiç tutma sil.Düşmanın bile adamsa onu sev, arkandan dolanan rakibin yüzüne bakamıyor da gizli işler ediyorsa zaten onun şerefi on paralıktır.SİL.

Kimseler ile alakam yok diyorsan onu sil, yarın oda birilerine zarar vermesin. Ama garibi, kimsesizi ise asla...

Haklı mısın, sakın haaaaaa, susma.Kır onu, kov onu, sil onu gitsin.İnsana, garibe yardım et.Biri için sana konuşanı sil, yüzüne gülüp arkandan konuşan laneti sil. Onların gülüşüne de, dostluğuna da, yardımına da tükür. Kavga çıkmasın diye karşındaki şerefsize susma.Onları kocaman silgi ile sil.

Alttan alma, konuşturma, saygıyı hak etmiyorsa etme, nerede hangi makamda olursa olsun  sil.Kardeş haksızlığı sil.

Bağır konuş, isyan et. Kavganda haklı isen çıksın be dost. Onların kalplerini kırma ama o kalbin içine et,tamamen sil.