Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Levent AKTAŞ


İYİ Kİ VARSINIZ!

İYİ Kİ VARSINIZ!


İnsanların doğumundan ölümüne kadar en çok ihtiyaç duyulan temel unsurların başında Eğitim geliyor. Eğitimin başında olmazsa olmazlar arasında ise öğretmenler…

Eğitim her alanda şart. Tüm insanlarımızın doğumundan ölümüne kadar eğitim büyük önem arz ediyor. Eğitime duyulan ihtiyaç ise tabi ki çok fazla. Eğitim ve öğretimi yerine getiren ise öğretmenlerimiz.

Eskiden mavi önlüklerimiz vardı. Mavinin samimiyeti de bir başka oluyordu. Öğretmenlerimizi görünce biraz heyecanlanır, biraz korkar bir o kadarda ne yapacağımızı bilemezdik. Ama hepimizin tek bildiği bir şey vardı ki o da bu Ay Yıldızlı, anlı şanlı Türk Bayrağımızın altında vatana millete hayırlı evlatlar olmak. Öğretmenlerimizin de tek gayesi buydu. Ailemiz, anne ve babamız bizi ne kadar düşünürse öğretmenlerimiz de bir o kadar bizi düşünmeden edemezdi. Mavi önlüklerimiz gitti, formalarımız değişti ama düşüncede değişen bir şey olmadı. Hala öğretmenlerimiz gecelerini gündüzlerine katarak vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmeye devam ediyor.

Ne kadar zor bir meslek aslında değil mi? Tamamıyla sabır ve sahiden sevenlerin yapabileceği bir meslek.

Tek tek okunan sınav kâğıtları, anlamayan öğrenciye defalarca anlatmanın eforu. Pes etmeden, sıkılmadan. Hep sevgiyle!

Pırıl pırıl çocuklar yetiştirip, farklı farklı meslek dallarında öğrencilerini gördüklerinde gurur duymalılar kendileriyle. O yüzden başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmakla birlikte, bu vatana güzel bireyler kazandıran tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Sizler iyi ki varsınız!