Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Abdullah ALTAŞ


JOHNSON BOLTON

JOHNSON BOLTON


Amerika Birleşik Devletleri eski ulusal danışmanı, yaşı 75’e doğru giden bir şahıs. Bıyıklarının kalaba lıklığından ağzı görünmüyor. Şaşkın şaşkın etrafa bakışı zihni melekelerinin çokta yerinde olmadığı izlenimi vermektedir. Gülmeyen, gülmenin kendisine yakışmadığı asık suratlı, psikolojisinin bozuk olduğu fotoğraflarındaki yüz çehresinden belli olan bir şahıs.

Dede konumuna gelmiş bu şahıs, artık torunları ile oynaması, onlarla parklarda gezmesi gereken bir yaşa gelmiş. ülkesindeki hayır derneklerinde hizmet vermesi gereken bir yaşta.

Bu şahıs, ülkesindeki meydana gelen kuraklığa nasıl çare buluruz, Amerika'daki sosyal hayatta işlenen cinayetlere, hırsızlıklara, yoksulluklara  nasıl çare bulabiliriz? diyecek bir yaşta. Etrafına bu konularda abilik ve akil adam olacak bir konumda.

Bu şahıs dedelik görevini yapmadığı gibi abilik görevinden de haz almışa benzemiyor. Belkide böyle hayırlı işler o'nun doğasına aykırı. Bu şahıs doğasına uygun bir görev edinmiş kendine, o da, taa onbin km uzaktaki Türkiye'yi kafasına takmak. Bu şahıs Trump tarafından görevden alınmıştı. Bu şahıs bu yaşına rağmen enerjisini yitirmemiş olsagerekki işsiz kalmaya tahammülü kalmamış, canı iş istemiştir.

Bu, görevden uzaklaştırılmış şahsın, Türkiye’nin, ne anadan ne de babadan akrabası! Bu Türkiye aşkı bu şahsa nereden geliyor? Kendi mahallesindeki pisliği temizleyemeyen bu kendine iş arayan, önemsenmek isteyen, ben de varım, farkıma varın!  algısı veren, görevden uzaklaştırılmayı hazmedemeyen, bu durumu çaptan  düşmek olarak gören bu şahıs, bu durumu  psikolojik bir sıkıntı haline getirmiş olmalıki, Amerika'da bir dernek kurmuş. Derneğin adı da" Türkiye’de demokrasiyi tesis etmek "

Vah zavallı! Sen kendi ülkende demokrasiyi tesis ettinde! Türkiye'yi mi düşünüyorsun? Bu zavallı, ülkesinde demokrasinin olmadığını biliyorda, bilinçaltı olarak başkasınıda öyle mi görüyor?  Nasrettin hocaya sormuşlar! Hocam! halkı nasıl bilirsin? Hoca cevap vermiş: Kendim gibi bilirim!

Bu şahıs merak etmesin, yazılı ve görsel basın kendisinden,  günün  birinde  alzheimer hastası olarak bahseder.