Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mehmet Ali AYDIN


KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER MAHKEMEDE ŞAŞAR

KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER MAHKEMEDE ŞAŞAR



Hepimizin malumu olduğu üzere, HDP li milletvekilinin biri (kimin vekili olduğu da tartışılır ya neyse) öğretmen olan eşini aralarında çıkan tartışmadan sonra epeyce yamultmuş. Kadının şikayet etmemesi için de elinden telefonunu almış, dışarıya çıkmasına da izin vermemiş.
Bir fırsatını bulan kadın karakola başvurarak eşinin kendisine şiddet uyguladığını beyan etmiş, savcılıkta ki ifadesinde de eşinden şiddet gördüğünü beyan ederek bunu bir de rapora dayandırmış.
Ne olduysa iş mahkeme aşamasına gelince olmuş ve kadın eşinden şiddet görmediğini, kendisinde bulunan yara ve berelerin dolaba çarpması sonucunda meydana geldiğini söylemiş.
Tam komedi. Bundan sonra artık kadına şiddet diye bir şey yok. Dolap çarpması var. Eşine kızdın mı; dolaba çarp, o da gidip bir güzelce dolaba çarpıyor, sağını solunu dolaba darp ettiriyor, sizde rahatlıyorsunuz.
Güler misin, ağlar mısın?
Kadın dernekleri mi dersin, feminist örgütler mi dersin, hiç birinde ses soluk yok. Garibanın birisi yapsa ortalığı ayağa kaldırmışlar, yer yerinden oynamıştı. Durum Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gitmişti.
Ama şiddeti yapan kendi mahallelerinden biri olunca ses-seda yok. Hatta kadına ifadesini bile yalanlatacak kadar utanmazlar da.
Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Hatta hiç bir canlıya şiddet taraftarı değiliz. Fakat bu düzenbazları görünce ve böyle sahtekarlıkları da yaptıklarında böylelerinin şiddeti hak ettiğine insan ikna oluyor.
Bu kadın bir daha şiddete maruz kalır ve şikayetçi olursa kimi inandıracak.
Bir başka açıdan hayat arkadaşına şiddet uygulayan bu insan müsveddesi koca diğer insanlara neler yapmaz ki.
Bu arada bazılarının siyasi parti olarak gördüğü HDP'nin bir milletvekili de 2018 yılı seçim çalışmaları sırasında bir kadına zorla tecavüz etmiş ve olayı örtbas edebilmek içinde hep birlikte kadını tehdit etmişler iyi mi?
Galiba bu parti başka şeylerin partisi. Teröristlerin arka bahçesi olduğu biliniyordu da bu tür şeylerin de arka bahçesi olmuş.
Bu rezaletler başkaları tarafında işlenseydi de seyreyleseydiniz gürültüyü.
18 TEMMUZ 2020