Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Ali AYDIN


KARUN'U BİLİR MİSİNİZ?

KARUN'U BİLİR MİSİNİZ?


"Karun: 'Bu mal, bana kendi bilgimden dolayı verildi' demişti. O, Allah'ın, ondan önceki nesillerden daha güçlü ve ondan daha zengin nicelerini yok ettiğini bilmedi mi? Böylesi (küstah) suçlular günahlarından sorulmazlar."

"Karun, ihtişam içinde kavminin karşısına çıktı. Dünya hayatını isteyenler: 'Keşke Karun'a verilen bize de verilseydi. Çünkü o büyük bir varlık sahibidir' demişlerdi."

"Kendilerine ilim verilenler ise: 'Size yazıklar olsun, Allah'ın sevabı, inanıp yararlı iş yapanlar için ondan daha iyidir.. O sevaba da ancak sabredenler kavuşur' demişlerdi.

"Sonunda, onu (Karun'u) eviyle barkıyla yerin dibine geçirdik. Allah'a karşı ona yardım edebilecek hiç bir grupta olmadı. Kendi kendini kurtarabilecek kimselerden de değildi."

(Kasas (öykü) suresi 78-81. ayetler)

Sizin olan hiçbir şey sizin değil. Sahibi olmadığınız şeylerin sahipleriymiş gibi davranmayı bırakın. Hepsi size emaneten verilmiş, verilen emanetin kıymetini bilin ve ona göre hareket edin.

Unutmayın bu dünya sizden öncekilere kalmadığı gibi size de, sizden sonrakilere de kalmayacak. Dünya sizi ne kadar kendisi ile meşgul ederse defteriniz o kadar kabaracak ve hesabınız da ona göre zorlaşacak ve uzayacak.

Süleyman Peygamber kendisine fazladan verilen nimetler karşılığında diğer peygamberlerden, cennete diğer peygamberlerden 500 yıl sona girecek. Bunu unutma.

Ramazanınız mübarek, oruçlarınız makbul, günahlarınız af olsun inşallah. Hayırlı ve bereketli iftarlarınız ve sahurlarınız olsun. Verilen nimetlerin şükrünü ödemeyi de unutmayın.

14 NİSAN 2021

Mehmet Ali AYDIN