Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Soner SAĞIR


KENDİMİZE GELDİK!

KENDİMİZE GELDİK!


Türkiye'de Instagram'a erişim 2 Ağustos tarihi itibarıyla engellenmişti. Karar, katalog suçlar kapsamında birden fazla içerikle ilgili ihlal tespiti nedeniyle verilmişti. 

Biraz kendimize geldik. Zarar görenler de oldu. Gençlerimiz biraz olsun elinden telefonu düşürdü. Her yediğini içtiğini gösterenler, instagram hayatına biraz mola vermek zorunda kaldı. Diğer sosyal medya mecralarına ağırlık verilmeye başlanıldı. Ama herşeyin tadı başka. İnstagram açılsın diye her an iyi haber bekleyenler de var. 

Ben kendi adıma çevremde izlediğim kadarıyla işletmeleri açıcısından zarara uğrayan, hastalarımız için yardım toplayan, e-ticaret işleri ile uğraşanlar (vs) hariç sadece boş zamanlarını bu mecrada geçirenler için sevindim. Evde, işte, sokakta insanlar telefondan kafalarını kaldırıp, yüz yüze bakmaya başladı. Boşuna dememişler her şeyin fazlası zarar… Biz sosyal medya kullanımı çok abarttık. Her fırsatta oradayız, her şeyi paylaşma istediği, her anı orada yaşama isteğimiz var. Üzücü… Hatta sabah haberlerde okudum. Tatil bölgelerinde instagram kapalı diyerek rezervasyonlarını iptal edenler olmuş. Şaşırtıcı ve üzücü… Kendimize ne kadar zarar verdiğimizin farkında mıyız? Birkaç gün de olsa kendimize geldik. Sevdiklerimize ve kendimize daha güzel zamanlar ayırıp, bu tür sosyal medya mecralarına daha az zaman ayırmalıyız. 

Sevdikleriniz ile sohbet ve muhabbet ile kalınız.