Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Mehmet Ali AYDIN


KENDİNE UYAN ÜZERİNE ALABİLİR SAKINCASI YOKTUR

KENDİNE UYAN ÜZERİNE ALABİLİR SAKINCASI YOKTUR


"İnsanlardan bazıları da vardır ki inanmadıkları halde "Allah'a ve ahiret gününe inandık" derler." (Bakara Suresi 8. Ayet meali)

Bu ayette münafıklardan bahsedilmektedir. Münafıklar gerçekte Allah'a iman etmedikleri halde mümin gibi görünürler. Sözlerinde iman olduğu halde kalplerinde iman yoktur. Sürekli iki yüzlü davranan münafıklar, görünüşte toplumun iyiliği için çalışırlar fakat gerçekte gizli gizli kargaşa çıkarırlar. Yüce Allah, münafıkların yaptıklarının içyüzünü bildiğini haber vermektedir. Onların imanı geçersizdir. Bir yalandan ibarettir.

Bu türlere çok dikkat etmek ve onların tuzaklarına düşmemek gerekir. Sizden gibi görünüp gizli gizli sizin imanınızı çalmaya ve sizi yoldan çıkarmaya uğraşırlar. Aslında ferasetli Müslümanın yaşanan olaylara ibret nazarı ile bakmasıyla bunları görmesi kolaydır.

Müslüman akıllı olmak zorundadır ve dinini iyi öğrenmek ve öğrendiklerini yaşamak zorundadır.

Dinde zorlama yoktur, herkes istediği dini seçmekte hürdür ve seçtiğinin sonuçlarına da katlanır. Ayrıca seçtiği dinin emirlerini de yerine getirmek mecburiyeti vardır. Hem Müslümanın deyip hem de ben istediğim gibi yaşarım diye bir şey yoktur. Müslümansan Müslüman gibi yaşamak zorundasın. Hem Müslümanım deyip puta tapamazsın, haç çıkaramazsın, istediğim ibadeti yapar diğerlerini yapamam deme hakkın yoktur.