Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Abdullah ALTAŞ


"KESTANE, KABUĞUNDAN ÇIKMIŞ DA KABUĞUNU BEĞENMEMİŞ!

"KESTANE, KABUĞUNDAN ÇIKMIŞ DA KABUĞUNU BEĞENMEMİŞ!


Ünlü olmuş, zamanla yaşlanıp unutulmaya yüz tutmuş bazı insanlar gündemde kalabilmek, gündem olabilmek için abuk sabuk sözler ve davranışlar sergileyebiliyorlar.

Bunları aynı zamanda sahip oldukları şöhret ve para şımartmış, kendilerini dokunulmaz, dokunulamaz! olarak görmüşlerdir.

Bu insanların yegane mutlu olabildikleri ve tatmin olabildikleri hayat, dünya hayatıdır. Böyle bir durum ise iman zayıflığının bir işaretidir. Böyle bir iman ise pamuk ipliğine benzetilebilir. Her an kopmaya müsait bir ip. Allah böyle bir durumdan hepimizi korusun.

Geçimini şarkı söyleyerek sağlıyan birisi, tüm insanlığın anası olan, tüm kutsal kitaplarda kendisinden hürmetle bahsedilen gene tüm insanlığın atası olan Hz. Adem'in eşi, "Hz. Havva" anamıza "Cahil" demiş.

Hiç bir kadın, kendi türünden olan anasına eğer zihninde bir hastalık yoksa "Cahil" demez. Bu kelimeyi de anasına hürmeti var ise, hemcinslerine saygısı var ise şarkısında meze yapmaz!

Hiçbir normal kadın veya erkek farklı bir inancın kutsal olarak kabul ettiği kadınlarını küçük düşürüp onları alay konusu yapamaz!

Tüm peygamberlerin anası, anamızdır. Hepsi hürmete layıktır. Tüm dünyada nesilleri kesilmiş unutulmuş Ahirete göçmüş tüm çilekeş analar "anamızdır."  Allah onlara merhametiyle muamele etsin.

Peygamberimiz Aleyhisselam "günahın sarhoş ettiği insanlardan" söz etmektedir.

Geçimini şarkı söyleyerek geçinen bu kişiyi günah sarhoş etmiş olacak ki normal olan ile olmayanı artık ayırdedemiyor.  Hz. Havva anamıza "Cahil" diyen bu nesne belkide farkında olmadan bilinçaltı kendisini anlatıyor.  İnsan dilinin altında gizlidir. Bu medeniyetsiz nesne Hz. Havva'nın şahsında tüm annelerden özür dilemelidir!

Yaşlanmış olan, şeytanın kendisine, "kutsallarla savaşması" dürtüsünü veren, Hz. Havva'yı, bütün İnsanlığın anasını, insanlığın kutsalını hiçe sayıp acaba diğer insanları kırar mıyım? diye düşünme den sadece kendi egosu nu düşünen Hz. Havva validemizi şarkı müsveddesinin içine meze yapan bu medeniyetsiz! Bunca tepkiden sonra acaba  ayılırda özür diler mi?

Birkaç milyarın kutsal saydığı bir kişiye hakaret ettiği için bakalım kendisine dokunulabilecek mi?