Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


KİMİNLE YÜRÜYORSUNUZ

KİMİNLE YÜRÜYORSUNUZ


Günümüzde ne yazık ki “At izi it izine karışmış durumda”, kimin kiminle dans ettiği belli değil. Birine olan hoşnutsuzluğumuz bizi onun düşmanları ile birlikte hareket etmek durumunda bırakıyor ve bizim din ve dünya görüşümüze tamamen düşman biri ile ne yazık ki yol arkadaşı yapıyor.

Hayatım boyunca ne derler diye hareket etmedim. Hak bildiği doğru yolda kimseden çekinmeden, korkmadan yürüdüm. Yeri geldiğinde de sözümü kimseden sakınmadım. Makam, mevki, şan ve şöhret peşinde olmadım. Hak ve hakikatin peşinde koştum. Hiçbir zaman ve zeminde dinimin düşmanları ile ortak paydam olmadı.

Yanlışlarım, hatalarım ve sapmalarım olmadı mı, böyle bir iddiamda olmadı. İnsanım, beşerim zaman zaman da şaşarım. Kendimi bildim bileli ailemden aldığım terbiye ve eğitim nedeniyle Müslümanca yaşamaya çalıştım ve her zaman dinimin düşmanları ile mücadele etmeye çalıştım. Bazen kaş yapayım derken göz çıkardığımda olmuştur.

Siyasi tercihlerim olmuş ama siyasi bağnazlığım hiç olmamıştır. Sadece dinime düşman olanlara düşman olmuş ve sol ve bu kelimeyi kendine düstur edinen partilere oyum nasip olmamıştır, olmayacaktır. Hatta rahmetli babam bile böyle bir parti kursa oy vermem. Onlarla birlikte hareket eden adın ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun o tür partilere de oy vermem.

Buraya nereden geldik, şöyle ki atalarının maymun olduğunu söyleyen ve soylarının oradan geldiğini iddia eden ve her eylem ve söylemlerinde dinimiz ve dindarlarla kavgalı olan ve İslam dendiğinde gericilik ve yobazlık kelimelerini aynı anda akınla getiren bazı soysuzlar, kendi gericilik ve yobazlıklarını gizleyenler dinime saldırınca bende onlara giydirmeyince rahat edemiyorum.

Kendisi cahiliye döneminden kalma olup, putlara taptığı halde Müslümanlara gerici yaftası vurmaları her Müslüman gibi beni de rahatsız ediyor. Ve Peygamberimizin (s.a.v) bir hadisi aklıma geliyor ve en azından onun gereğini yapma lüzumu hissediyorum: “Nerede bir kötülük görürseniz; elinizle kaldırın, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle kaldırın buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizden buğz edin. Bu da imanın en alt derecesidir.” Ben de elimle kaldıramıyorsam bu densiz ve dinsizlere karşı kalemimi ve dilimi kullanma gereği duyuyorum.

Bilemiyorum duydunuz mu, ya da gördünüz mü? CHP denilen şer yuvası İslam ve Müslüman düşmanı bir partinin Gurup Başkan vekil olan bir zat (ismini vermiyorum, çünkü reklamı olmasın böyle maymun soyluların) Müslüman olan her şeye kafayı taktığı için bu defa da Diyanet İşleri Başkanlığımızın açtığı 4-6 yaş Kur’an Kurslarına kafayı takmış (kafası olduğu muhakkak da içinde beyin var mı konusunda şüpheliyim) ve Milletin Meclisinde düzenlediği basın toplantısında milleti bilgilendirme değil de kinini kusmuş. Din iman yoksunu diyor ki:

“Diyanet okul öncesi eğitim kurumları kuruyor. Eğitim birimi kuruyor, okul öncesi eğitim Diyanet’in işi mi? Milli Eğitimin işi mi? Sıbyan (Sübyan bile diyemiyor) mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya, kalıcı ve zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla işte orada bilimin “B” si yok, fiziğin “F” si yok, matematiğin de “M” si olmuyor eğitimde. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa, öyle yetiştirmek varken, bir orta çağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne Cumhuriyete faydası var ne bu millete faydası var ne de Anayasa’ya uygunluğu var. Tamamen küllüm yanlış bir işi benimseyip sonunda okuduğunu anlamayan bir nesil. Yola dininin ve kininin sahibi kindar bir nesil diye yola çıkarsan okuduğunu anlamaz tabi.”

Yukardaki paragraf tamamen bu maymun soyundan gelen adama ait hiçbir ilave yoktur. Zihniyetini ve niyetini açıkça beyan ediyor. İslam’ı bilim düşmanı ve gelişmenin önündeki engel olarak görüyor, Tefsir, Hadis, Kelam ve Fıkıh ilmini ilim olarak kabul etmiyor. Ayrıca küçük yaştaki çocuklarını dinini, kitabını ve Peygamberini öğrenmesini kabullenemiyor. Fakat aynı yaştaki çocukların dans, bale, yüzme, tiyatro, atletizm ve diğer şeyleri öğrenmesine karşı değil. Neresinden bakarsanız bakın, her kelimesini ayrı ayrı tahlil edin tam bir faşizm ve garabet örneği.

Sonra da niye CHP’ye karşısın diyorlar. Ben CHP’ye karşı değilim, bu bağnaz ve kindar anlayışa karşıyım. Din düşmanlığına karşıyım. Aynı zamanda bunu bildiği halde onlarla aynı kulvarda yürüyen, sadece siyasi kini ve ikbali nedeniyle ortak olup onlarla hareket edenlere karşıyım.

CHP’nin bu anlayışını bildiği halde onlarla birlikte hareket edenler de en az CHP kadar tehlikelidir benim nazarımda. Bu yazdıklarıma siyaset yapıyor gibi bakanlar varsa onlarda bilerek ya da bilmeyerek onların değirmenine su taşıyorlar.

Allah bu memleketi CHP ve anlayışından muhafaza eylesin. Müslümanları da CHP’nin şerrinden emin eylesin.