Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hüsnü YÜCEL


KÖTÜ BİZİM KÖTÜMÜZ, BİR YABANCI İLE KÖTÜ DE OLSA KENDİ VATANDAŞIMI TARTIŞMAM 

KÖTÜ BİZİM KÖTÜMÜZ, BİR YABANCI İLE KÖTÜ DE OLSA KENDİ VATANDAŞIMI TARTIŞMAM 


 

Hannover’de öğrenciyim ve VW firmasında mesleki stajımı yapıyorum. Almanya’da kalanlar iyi bilirler. Bir firmada çalışanlar genelde kahvaltılarını peynir, ekmek ve neskafe olarak  evden getirirler.

Bir gün kahvaltı molasında bir masa etrafında kahvaltı yapıyoruz. Konu döndü dolaştı Hitler’e geldi. “Mein Kampf, KAVGAM “ kitabı da o zamanlar gündemde olduğundan her tarafta tartışılıyor. Ama hepsi acımasız şekilde Hitler’i yerden yere vuruyorlar. Ben de “ Mein Kampf” kitabını yeni okumuştum. Onların bu eleştirilerinden cesaret alarak Hitler’i eleştirmeye kalktım. Sen misin Alman’ın kötüsünü eleştiren, hep beraber öyle bir tepki gösterdiler ki, beni darp etmedikleri kaldı. Aynen şöyle dediler:” Hitler bir Alman ve sen bir yabancısın. Hitler’i bir Alman olarak biz eleştirebiliriz. Kötü ise o bizim kötümüz. Kötü de olsa kendi kötümüzü bir yabancının eleştirmesine müsade etmeyiz dediler”

Bunu asla unutamıyorum. Bir kaç gün önce TBMM’de Türk gemisine yapılan haksız müdahele nedeniyle kendi ülkesini haksız göstermeye çalışan ve Alman ve Yunanlıları haklı göstermeye çalışan bir parti liderini seyrederken çok üzüldüm. Bu konuşmanın görüntüleri Yunan basınında övgü ile yer aldı. Yunan övgüsü ile mutlu oldunuz mu? Çok eminim ki aslında gerçeği kendisi de biliyor. Ama bu tür doğru olmayan açıklamaları kendine politika ediniyor ve doğru olmayan politikalardan medet umarak her tarafa saldırıyor. 

Türkiye bu konuda çok haklı ve yakın bir tarihte bu şımarık iki ülkeye misli ile karşılığını vereceğine de inanıyorum. Ülkem ile bilhassa dış politika konusundaki başarılarından dolayı gurur duyuyorum. Ülkemin dik duruşu belki bazılarını rahatsız edebilir ama ben gururluyum. Politik rant uğruna ülkesi hakkında bu kadar acımasız, gerçekten çok çok uzak eleştirileri kınıyorum. Bu zavallı konuşmayı destekleyenler var ise, onlarda bu kıssamdan hisse alırlar inşallah.