Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Hüsnü YÜCEL


MARKA PROJELER

MARKA PROJELER


 

Ordu için projeler gündeme geldiğinde hep Rahmetli Gazeteciler Rıza Şimşek, Alaattin Benal, Kazım Vardal, Osman Kurtuluş’u hatırlarım. Bu gazeteciler günlük yazı yazarlar ve Ordu için bekledikleri projeleri bıkmadan usanmadan gündemde tutmaya çalışırlardı.

Çok iyi hatırlıyorum ve benim gibi o zamanın gündemini takip edenler de unutmamışlardır, o zamanın proje olarak en fazla yazılıp çizilen projesi KÜLTÜR SARAYI idi. Rahmetli gazeteciler kültür sarayı diye diye göç ettiler ve kültür sarayını göremediler. O zamanlar için kültür sarayı “ mega proje”, “prestij proje”, “vizyon proje” ,”marka proje “idi.  

Hedefler imkanlara göre belirleniyordu. Ordu’nun eti belli, butu belli ve beklentisi bu idi. Daha sonra AK Parti iktidara gelince bu projeler büyük hedef olmaktan çıktı. Ertuğrul Günay diye bir babayiğit geldi ve 2 senede bu projeyi Ordu’ya hediye etti. O zamanlar bu ölçekte olan projeleri almak çok kolaydı. Gündeme gelen her proje de zamanında tamamlanabiliyordu. Havalimanı, Çevreyolu, Üniversite, Dereyolu Projeleri o devrin yatırımların havada uçuştuğu dönemde gerçekleşti. Hem de bu projeler Kültür Sarayı gibi değil, yarım asırdır gerçekleşemeyen mega projelerdi. Bu mega projelere emeği geçen herkese minnet ve teşekkür borçluyuz.

Daha sonra BÜYÜK ŞEHİR olduk. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ olunca daha büyük projeler beklerken, sessizliğe büründük. Her zaman yazdım ve yazmaya da devam edeceğim. Büyükşehir olmanın diğer büyükşehirlere kazandırdığı projeleri gördükçe hep biz de neden olmasını gündeme taşımaya çalıştım. Ordu için bazı VİZYON PROJELERİ gündeme taşımaya çalıştım.

Bunlardan en önemlisi de YENİ MELET PROJESİ idi. Sahile yeni düzenleme yapılınca ve bilhassa Ordu sahili BİSİKLET YOLUNA kavuşunca bu Melet Projesi tam da cukkaya  oturdu derler ya, yapılması elzem  oldu. Belki bir çoğunun haberi yok ama, bu proje hazır ve raflarda bekliyor.

Bu proje ile Durugöl ve Cumhuriyet Mahallesi karayolu köprüsü ile birleşiyor ve sadece kara ulaşımı değil, yaya ve bisiklet yolunu da kapsıyor. Ayrıca Çöp alanı mesire yerine dönüştürülüyor. Almanya’nın Hannover kenti Avrupa’da kesintisiz en uzun bisiklet yoluna sahip olmak ile tanınıyor. Gelin Ordumuzu da rıhtımdan başlayarak kesintisiz Turnasuyu vadisine kadar uzanan bir BİSİKLET YOLUNA kavuşturalım. Bu köprü sadece iki mahalleyi birbirine kavuşturan bir köprü olmayıp alternatif bir karayolu köprüsü de olacaktır.

Bu proje Çevre ve Şehircilik bakanlığının katkıları ile yapılacağından Ankara ayağı çok önemlidir. Yani tam da HİLMİ GÜLER PROJESİDİR. Bu ülkede Bakanlık yapmış ve Parti Genel Merkezinde partinin kuruluşunda yer almış biri için bu proje Ordu’ya kolayca kazandırılabilir. Belki hemen değilse de şu Korona  Virüs krizinden çıkar çıkmaz bu projeyi Ordu’ya bekliyoruz HİLMİ AĞBİ. Ordu VİZYON PROJELER hak ediyor. Büyükşehir olmanın karşılığı MARKA PROJELERDİR. MEGA PROJELERDİR. PRESTİJ PROJELERİDİR. BEKLİYORUZ.