Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Muzaffer GÜNAY


MART YEREL SEÇİMLERİ VE DR. M.HİLMİ GÜLER HAKKINDA BİR DEĞERLENDİRME

MART YEREL SEÇİMLERİ VE DR. M.HİLMİ GÜLER HAKKINDA BİR DEĞERLENDİRME


 

Şunun şurasında mahalli seçimlere 100 gün kaldı. Şüphesiz her seçim öncesi bilhassa adaylar için bir koşu süreci başlar ve seçimden sonra taşlar yerine oturur..

Bu seçimin OBB Başkan adayı kim olacak? sorusunun cevabı kısa süre sonra netleşmiş olacak. BAŞ İRADE, kimi aday gösterir bilinmiyor. Ancak kısa sürede netleşeceğini biliyoruz. Bence, AK Parti adayının seçilme şansı yüzde yüz. Çok attın diyenlere, 31 Mart akşamını beklemelerini tavsiye ederim. Pardon, iddiamın gerekçesini söyleyeyim öncelikle: Bilhassa BATI ORDU (Çamaş, Fatsa, Ünye, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar, Korgan Kumru, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçeleri) Ordu'da seçimi kazanacak olanın kim olacağını tayinde çok önemli bir seçmen sayısına sahiptir. Bu kesimin çok büyük oranda AK Partiyi tercih ettiği geçmiş kayıtlardan da anlaşılacağı gibi ortada olduğuna göre, seçimin galibi şimdiden bellidir. 

O nedenle AK Parti adayı kim olursa olsun koltuk garantidir. Bu koltuğa kimin oturacağını bilmiyoruz şimdilik. Benim öngörüm, sayın M.Hilmi GÜLER'in aday gösterileceği şeklindedir. Yani, sayın Bakan görevine devam edecek. Hiç bir insan dört dörtlük olamaz. Böyle biri hiç olmadı. Sayın Başkan'a gelince; artıları eksilerinden hayli fazladır. Şahsen ben yapılan hizmetleri özel bir çalışma yapmasa idim öğrenmemiş olacaktım. Bu sütun bu hizmetler için yeterli değil.. Ama, yaptığım özenli araştırmada Orduya çok şey kazandırıldığını ifade etmek isterim.. Misal: Boztepe, Yason, Ulugöl, Bolaman Vadisi, Hoynat Dinlenme Parkı, Melet Vadisi gibi onlarca alan turizme kazandırıldı. Görmeyenlere, Gülyalı'nın Çikolata Parkı'nı görmelerini tavsiye ederim.. Ayrıca adını bile bilmediğimiz kurslar açılarak nice ürünler imal ediliyor..

Altınordu'da ana caddeler en estetik şekilde yeni bir görünüm kazandı. Kruvaziyer turizmi başlatıldı. Yol çalışmaları mükemmel. 

Önümüzdeki dönemde çok büyük projeler sayın Başkan'ın gündeminde.. 

Başkan Bey'in bence en mühim eksikliklerinden biri, kurmay kadrosu ile ilgilidir. Nitekim, çok sık bürokrat değiştirmesi bunun bir göstergesidir. Başkan yardımcılıkları çalıştırılmadı. KENT KONSEYİ ortalarda görünmedi. Kamuoyuna göre, en büyük eksikliklerden biri de halkın isteklerine yeterince önem verilmemesidir. RANDEVU meselesi de öyle. Bununla ilgili şöyle bir önerim var: Sayın Başkan her ayın bir gününü tüm randevulara tahsis eder ve herkesi dinlerse çok iyi olur. Yüzlerce insan Başkan'a ulaşamamaktan yakınmaktadır.

Toparlayalım: Bakanlık yapmış, dünyayı tanımış bilimi, teknolojiyi iyi takip eden bir Başkanımız var. Bence sayın Başkan devam etmeli, Çarşamba Pazarı ve eski stadyum yıkıldı. Buraların yeniden ihyası, mevcut Başkan ile mümkün olacaktır. Bir önerimizle sonlandıralım: Yeni dönemde aktif bir kurmay kadrosu ve danışman grubu zaruret ötesi zarurettir.