Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Hüsnü YÜCEL


MEGA PROJE

MEGA PROJE


Hep yazıyorum, Ordu arık Büyükşehir ve büyük projeleri fazlasıyla hak ediyor. Hani sloganımız var ya, YARIŞAN ORDU diye. Biz artık diğer Büyükşehirler ile yarışmalıyız. Yarış dediğin aynı sıkletler ile olmalı. Mega projelerimiz, marka projelerimiz, vizyon projelerimiz olmalı. Ekonomiye değer katan, Ordu’nun sesini duyuracak ve işte bu dedirtecek projeleriz olmalı.

Geçen hafta ilk ses geldi diyebiliriz. 300 milyon dolarlık dev projeden bahsetmek istiyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ,Ordu’da 77 km boyunca uzanan havza üzerinde Fatsa, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Çamaş, Korgan, Perşembe, Ulubey ve Tokat’ın bir bölümünü kapsayan BOLAMAN HAVZASI PROJESİNİ tanıttı.

Bu projenin en önemli özelliği çok yönlü bir proje olmasıdır. Tarım sulama, turizm, sosyal kalkınma ve yolları, orman zenginliğinin değerlendirilmesini kapsayan bir proje olması dolayısı ile heyecanlandık. Dünya Bankası desteği ile yapılacak bu proje 300 milyon dolara mal olacak. Bu projede gıda, su, temizlik ve çevreyi ön plana çıkarıyor.

Bu proje Cumhurbaşkanı’nın desteği ile önemli bir kalkınma projesi olarak tanıtıldı. Tarım ve Hayvancılık Bakanının da katıldığı proje tanıtım projesi artık dönülmez bir yolda diyebiliriz. Dönülmez diyorum, çünkü Ordu son yıllarda çoğu projelerde hep geri adım attı. Geri vites projelerinden de en önemlisi ŞEHİR HASTANESİ PROJESİDİR. Bir türlü ileri vitese atılamadan hep geri vites ile geri dönüş yapıldı ve aylar heba edildi.

Buna benzer daha bir çok projede sona yaklaşıldı derken yapımdan çok yıkılan projeler ile gündeme geldik. İnşallah artık hayata geçen projeler ile Büyükşehir’e yakışan vizyon projelerimiz olur ve biz de burada o projeleri tanıtmaya devam ederiz.