Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Abdullah ALTAŞ


MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI!

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI!


Kamuoyunun malumu olduğu üzere, yılın her 6 ayında memur ve emekliye enflasyon oranında zam yapılmaktadır. Bu 6 ayın bir tanesi, OCAK ayı diğer 6 ayın biri de TEMMUZ ayıdır. Enflasyon oranında memur ve emekliye yapılacak zam oranını bu konuda yetkili olan, zammın oranını her 6 ayın sonunda bildiren Hükümettir. 

Lakin, adet haline gelmiş olmalı ki, memur ve emekliye hükümet tarafından yapılacak zamma ait yorumlar, zammın açıklanmasına 2 ay kala, bu işin uzmanları! tarafından 2 ay boyunca yapılmaktadır.  Mesela, falanca gazeteci, hükümetin memur ve emekliye yapacağı zam oranını "ağzından kaçırmış!" 

İfadeyi görüyor musunuz?  Zam oranını, Hükümet yetkilileri değil de, bu gazeteci ağzından kaçırmış! 

O gazeteci de demiyor ki "Yahu siz neler söylüyorsunuz?  Ben böyle bir şey demedim" "ağzımdan ne kaçırmışım?" demiyor. 

Başka bir haber başlığı, "falanca gazeteciden memur ve emekliye müjde!". Düşünebiliyor musunuz? 

Hükümetten memur ve emekliye "zam müjdesi" haberi hükümetten değil de, bu konuda ki müjdeyi gazeteci veriyor! 

Bundan sonra 1 ay boyunca her gün, gazete ve televizyonlarda "zam miktarı" yorumunu yorumculardan izleyeceğiz!  Bu konuda yorum yapan yapana!

Maaş tablosu yapan yapana, şöyle olursa şöyle olur diyen diyene!.... 

Kamuoyunu beklenti içine sokmaya ve umutlandırmaya gerek var mı?  Memur ve emekliye zammı siz mi yapacaksınız? Yoksa hükümet mi? 

Bu zammı hükümet açıklayacak! 

Bırakın bu konudaki görevini hükümet yapsın! 

Etkili ve yetkililer de,  "Arkadaş! Siz kendi kendinize niçin gelin güvey oluyorsunuz? Vatandaşı kesin olmayan rakamlarla umutlandırmayın! 

Bakın ! Sizin yüzünüzden seçim sonuçları farklı oldu. Siz! Vatandaşı, gerçek olmayan, yüksek rakamları vatandaşın, emeklinin zihnine yerleştirdiniz, vatandaş sizin söylediğiniz rakamları gerçek zannetti, büyük bir beklenti içine girdi, sonunda hayal kırıklığına uğradı, bir daha böyle aslı astarı olmayan yorumlar yapmayın! demiyor. 

Kim bilir, belki de 1 ay  "memur ve emekli zammı" konusunun gündemde tutulup konuşulması hoşu na gidiyor....