Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Abdullah ALTAŞ


MİLLETVEKİLİNİN VATANDAŞA KÜFRETME CESARETİ

MİLLETVEKİLİNİN VATANDAŞA KÜFRETME CESARETİ


05.11.2021 tarihinde İnternet haberlerde bir milletvekilinin, teröre kardeşini şehit vermiş bir vatandaşa küfrettiğini, sadece şahsım değil tüm Türkiye üzüntüyle öğrendi.

Bu tarz davranışlar ve buna benzer davranışlar Milletvekilliği müessesini kamuoyunda değersiz leştirir ve tartışılır hale getirir.

Milletinvekili seçildiğinde, sadece bir vekil olduğunu unutan, asilden de asil kesilen kendisinin borçlu olduğu seçmenlerini unutan çevreye kral kesilen şımarıkların olduğunu görmekteyiz .

İhtimalki, seçimlerin yapıldığı günün akşamında oylar açıklanırken milletvekili seçildiğini televizyonda öğrendiğinde zıplıyor, el çırpıyor ve seviniyor. Neden seviniyorsun? Omuzlarına ağır bir yük bindi, sorumluluğun arttı. Böyle bir sorumluluğa girdin bundan dolayı mı seviniyorsun? 

Neden sevindi biliyor musun? Hayatım kurtuldu diye seviniyor.

Milletin vekili olarak seçilen bu insan, asil olana kendini gönderen millete değil de, kendisine hizmet edileceği için heyecanlanıyor. Evet gerçektende öyle oluyor.

Şunu belirtmek isterim. Bu söylediğimiz tarzda olanlar, tüm milletvekillerimiz için geçerli değildir. İnanıyorumki meclisimizin içinde fazilet mücadelesi veren, bu görevi hizmet aracı olarak gören  seçilen değerli milletvekillerimiz çoktur.

Bugün özel otomobili olmayan milletvekili varmı? Yok. Bugün oturacağı güzel bir dairesi olmayan milletvekili var mı? Yok. Belki bazılarının birkaç dairesi vardır. Bugün belki bazılarının bir kaç otomobili vardır. Bugün bunların dolgun bir maaşları var mıdır? Var. Bugün bunların bizim bilemediğimiz oluşturulmuş kurallar gereği gelirleri varmıdır. Var. Bugün bunlar hasta olsa bunlara en üstün şekilde hastane tedavi imkanlar var mı? Var. Öyleyse bu azgınlık neden?

Bugün bunlardan bazıları varki maaş aldığı ülkeye işgalci diyor, yıkılmasından söz ediyor.  Bu ne hak arkadaş!  Yahu!

Arkadaş böyle bir eli yağda bir eli balda kişi görev yapar mı? Bu şartlarda yaşatılanlar, hizmet vermez hizmet alırlar... Bunların lehine olacak şekilde öyle bir kural koymuşlarki, bunlar suç işlese dokunulmazlığı varmış. Suçlarının karşılığını görmek cezalarını çekmek için önce  milletvekillikleri düşürülekecekmiş..  Bunun için de onlarla ilgili kağıtların oradan oraya oradan oraya, oradanda başka bir yere gitmesi, bu kağıtların yorulması gerekirmiş...

Oh ne ala!  Cennete hiç bir şey bırakmamışlar. Joker haklarını hep bu dünyaya ait kullanmışlar. Ha bu arada söyleyeyim, onu söylemeyi unuttum.  Eee. Bir elin yağda bir elin balda olunca, testosteren oranı artarmış, bundan dolayı, azmış olan bu oranın seviyesini düşürmek için, bazı milletvekilleri de vatandaşa küfretme hakkı kendilerine verilmemiş olsa bile "Bize bişey olmaz" diye, ilave olarak bu hakkı kendilerine uygun görmüşler. "Nasıl olsa genelde bir şey olmu yor ya" deyip bundan cesaret almış olabilirler.

Bazı insanları böyle yoldan çıkaran, şımartan, azgınlaştıran bu hak! ları, kuralları kaldırmada ilahi  vahiy mi bekleniyor?

Bu konularda söylenecek çok şeyler var.

Etkili ve yetkililere şöyle sesleniyoruz. Bu vatan için şehit olmuş bir kimsenin yakınına küfreden bu nesneyi hukukun içinde kalarak cezasını vermezseniz, Ahirette tüm milletin eli yakanızda olur!