Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Abdullah ALTAŞ


MİLLİLİK PARAYLA MI OLUYOR?

MİLLİLİK PARAYLA MI OLUYOR?


Futbol milli takımımız dışarıya karşı oynadığı maçlardan dolayı kendilerine şu kadar para, şu kadar euro verilmiş bunu basından öğrenmekteyiz, hemde bu miktarlar bayağı fazla...

Umarım bu haberler uydurmadır... Eğer bu haberler gerçekse çok üzücü...  Millilik paraylamı olurmuş? 

Bir insanın en çok sevdiği ondan ayrılamadığı bir varlığı vardır, o da canı...  Askerimiz, yeri geldiği zaman, en büyük varlığı "canını" bu ülke için veriyor, geride küçük, büyük gözü yaşlı, acısı uzun sürecek yakınlar bırakıyor ülkesi uğrunda "en büyük milliliği" gerçekleştiriyor.

Canını veren bu "en büyük millilik" mücadelesi veren asker, para pazarlığımı yapıyor? Bunun için sizden şu kadar euro veya TL. mi alırım diyor?

Şahsen öyle inanıyorum ki, milli takım futbolcularımız, konu "millilik" olunca, böyle bir para peşine düşmezler. Eğer, eğer diyorum, bir para veya pirim peşine düşüyorlarsa, o zaman zaten ruhen milli değildirler.

Eğer harcanacak çok para varsa, milli takımımızın ulaşım masraflarına , diğer masraflarına harcanır geri paralar ülkemizin savunmasına ve hayır cemiyetlerine verilir. Bunu bilmeyecek ne var?

Beyler! Millilik parayla olmaz! Eğer siz her milli olanı paraya alıştırırsanız, onları paragöz yaparsınız zaman içinde millilikten uzaklaştırırsınız... Ondan hiç kimse kendisine para verilmeden kılını kıpırdatmaz...

Milli mücadelemizde, düşmana karşı kullanılmak üzere cepheye götürülen mermi ıslanmasın diye şahsi giyecek ve örtüsünü merminin üzerine koyan ninelerimiz... Kazma kürekle düşmana karşı koyan nene hatun ve diğerleri... "En büyük milli" değiller miydi?  Karşılığında para mı beklediler?  İşin içinde "para" olmadığı için galip geldiler.

 

Vatan ve istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy "istiklalmarşı" nın yazılmasını işin içinde para mükafatının olduğunu duyunca kabul etmemiştir. Para mükafatını yarışmadan çıkarınca "istiklal marşını" yazmıştır. Siz, Mehmet Akif Ersoy'dan daha mı millisiniz? Yoksa paranız çokta harcamaya yermi arıyorsunuz?

Beyler! Millilik parayla olmaz! İşin içinde para varsa o şey milli olmaz.