Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Olgun YÜKSEL


MİLLİYETÇİLİK

MİLLİYETÇİLİK


 

       Değerli okurlar aynı başlık adında daha önceden de yazı yazmıştım. Bu yazılarımda beyaz insan ırkının DNA’larında günümüzde türü bulunmayan Neandartel insan türünün genomlarını,  %3-7 arasında günümüz tüm homosapiens beyaz ırkın taşıdığını belirtmiştim. Bu bağlamda hiç kimsenin, biyolojik olarak milliyetçilik iddiasında bulunamayacağını, milliyetçilık kavramının kültürel bir olgu olabileceğinden bahsetmiş ve şahsen DNA’larımdaki neandartel genomlarımla milliyetçi olduğumu söylemiştim.

       Ben Ordu ili Ulubey  İlçesi, Güzelyurt Mahallesinden (köy) Veliefendioğulları sülalesinden bir bireyim. Soy geçmişimizi yaklaşık  M.S. 1750 yıllarına kadar götürebiliyoruz. Rivayet odur ki atalarım aslen Özbekistan’ın Taşkent bölgesinden Anadolu’ya göç etmişlerdir. Bir Kolu Erzurum’da, bir kolu Tokat’ta ve bir kolu da İstanbul’a yerleşmiş hatta Veliefendi Hipodromunun bulunduğu araziyi bağışlayan üst düzey devlet yetkilisine dayanır. Detaylara girmeyeceğim. Ordu’da ise bildiğim kadarıyla üç farklı mahalle de yerleşiktirler. Turnasuyu, Karacaömer ve Ulubey Güzelyurt Mahallesindedirler.

       Güzelyurt Mahallesinde ki mahalle mezarlığımızda, mezarı bilinen ve öldüğünde yapılan mezar taşında yazan ölüm tarihi 1854 olan Lütfullah Efendidir. Aynı zamanda ismi ve yeri bilinen en eski mezardır.  Mahallemizdeki soydaşlarımızın tümünün başlangıcı bu muhterem Atamıza dayanır. Benimde 7. Göbek dedemdir. Aynı şekilde 3. Göbeğe kadar  Eşimle dedelerimiz ortaktır. Diyeceksiniz ki  tamam bunda ne var? Sana soyunu, sülaleni soran mı oldu? Eyvallah.

        Almanya’da yaşayan kız evladım var. Merak ediyor ve ücreti karşılığı, kendisinin gen araştırmasını yaptırıyor. Neler çıkıyor neler. Gen haritasının bölgelere göre dağılımı şöyle;  % 15,3 Kazakistan ve Özbekistanı da içine alan Orta ve Kuzey Batı Asya bölgesi, % 36,7 si, Batı Asya, (Tüm Anadolu )  haritada yoğunlaşan bölgeyi de tam olarak Ordu bölgesini haritaya dahil etmişler, % 26,2 si Kuzey İtalya ve Yunanistan bölgesi, %3.1 İskandinavya Ülkeleri, %3 ise Aşkenazi yani Hazar Türklerine dayandırmışlar. Hazarları yazmayacağım. Bu arada Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yakın akrabalarımız olduğu gibi, aynı testi yaptıran, yabancı isimleriyle şahısların isimlerini de yazarak,  Ukrayna, İsveç, Hollanda, Almanya, İtalya ve  Yunanistan’da da yakın akrabalar varmış.  Dedim Ne alaka? Desem ne yazar. Anladığım kadarıyla Orta Asya da bu tür testlere merakı olan yok. Çünkü şüpheleri yok. O nedenle %15.3 ün karşılığı olarak Orta Asya'dan akraba ismi verilmemiş olmalı.

         Bizim adetlerimizde soy babadan devam eder. Atalarımızın erkeklerinin kısıtlı kısmının isimlerine ulaşabiliyor olsak ta annelerden aldığımız genlerimizi bilmiyoruz.  Ninelerimin sadece 4. Göbekteki Gülsüm Hanıma ulaşabiliyorum. Öncesini bilen yok. (e)devlet zaten bizim kadarda ulaşamıyor. Şimdi soruyorum Biz Kimiz? Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Dünya’nın hiçbir yerinde ari ırk YOKTUR. Irkçılık tamamen cehalet ürünü megalomanlıktır. Bizim milliyetçiliğimiz tamamen kültüreldir ve yetişmiş olduğum kültürün adına biz Türk Kültürü diyoruz. Kafatasçılık üzerinden milliyetçilik mümkün olsaydı Hitler zaten bunu başarırdı. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK o nedenle Türk Milletinin tanımını; “Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk Milleti denir.”  Olarak yapmıştır. Önceki yazılarımda da yine yazmıştım, eğer ari ırk arıyorsanız onlar siyahilerdir yani Zencilerdir. Çünkü onların DNA’larında neandartel genomları yoktur. Günümüz insan türü olan Homosapienslerin en saf halidir. Eğer ırkçılık yapacak olsalardı ki, onlar en fazla ırkçılığın zulmünü yaşayan insanlardır, gerçek ari ırk olarak onlara yakışırdı.

         Değerli okurlar Dünya’nın beyaz ırkının yaşadığı Kuzey Yarım Kürede, hiç kimsenin bizden farkı yoktur. Hepimiz, herkes soy, ırk olarak karma ırkız. En doğusundan en batısına, en güneyinden en kuzeyine beyaz ırkın tamamı karma ırktır. Hele Anadolu, Balkanlar, Avrupa ve Akdeniz ile Karadeniz Havzaları tamamen karma ırktır. Maçanız yiyorsa yaptırın görün. Ne Mutlu Türküm Diyene!

         Kalın sağlıcakla…