Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hüsnü YÜCEL


MUHALEFET EDELİM DERKEN

MUHALEFET EDELİM DERKEN


Demokrasin en iyi yönetim biçimi olduğunda hemfikiriz. Tamam da Türkiye’de tamamen alışılagelmişin dışında bir muhalefet anlayışı gittikçe daha da çirkefleşmeye başladı. Her şeye muhalif olalım derken, ülkenin menfaatleri unutulup, ortaya atılan söylemler düşman söylemlerinin daha ötesinde olmaya başladı. İktidar dünyadaki gelişmelerin tümünde varlığını ülke menfaatleri doğrultusunda geliştirmek için gayret sarf ederken, muhalefetin söylemi içimizi kanatıyor.

Libya örneği bunlardan sadece birisi değil mi? Tüm dünya Libya ile ilgilenirken, Türkiye, Libya üzerinde en başarılı bir şekilde politika geliştirmiş iken, muhalefetin açıklamaları kabul edilir gibi değil. CHP’ye göre Erdoğan, Libya petrollerinin peşine düşmüş, CHP  buna izin vermeyecekmiş. Ama şunu ifade etmek istiyorum ki, bu hain söylemler asla tesadüf değil. Bu söylemlere eğer parti yetkilileri sessiz kalıyorsa, artık bizim de sessiz kalmamamız gerekiyor. Bunu söyleyen bir Yunan siyasetçisi değil, Rus değil, ABD’li değil, içimizden biri.

Bu ne demek oluyor Allah aşkına? Eğer ülkemiz yürüttüğü politikalar ile bir ülkeden yüzde elli ucuza petrol alabiliyorsa, CHP BUNA MÜSAADE ETMEYECEKMİŞ. Bütün dünya Libya’ya gözünü dikmiş, birileri meşru Libya hükümetini askeri darbeler ile devirmek isterken ve Türkiye’yi devre dışı bırakmak isterken Türkiye’nin burada başarılı olması bir Türkü neden rahatsız etsin ki? Bundan gurur duyman gerekirken, bu kin ve bu nefret söylemleri ne demek oluyor? Milletvekili olmuşsun, vekillik maaşını Türkiye’den alacaksın ama ülkeni değil başka ülkeyi savunacaksın.

Ayasofya tartışmalarına bakar mısınız? Ülkemiz sınırları içinde bulunan her şeyin yönetiminden Türkiye sorumludur. Müslüman bir ülke isek, Camiyi savunacağız. Yunanistan ve diğer Balkan ülkeleri bir bir camileri devre dışı bırakırken ses çıkarmayacaksın, Ayasofya aslına dönmeli deyince cıyak cıyak öteceksin. Daha da ileri giderek hatta Sultan Ahmet Camisi de müze olmalı diyeceksin.

Demek ki CHP iktidar olsaydı, bugün Suriye’de PKK devleti çoktan kurulmuş olacaktı. Doğu Akdeniz’de Yunan’ın talepleri gerçekleşecekti. Camilerimiz bir bir müze yapılacaktı. Bugün dünyadaki bütün gelişmelerde masanın tam ortasında söz sahibiyiz. Türkiye sözü dinlenir ve dik duran bir ülke oldu ve bundan gurur duymalıyız. Ben ülkem ile gurur duyuyorum. Sen hala ülkemin başka bir ülkeden yüzde elli ucuza petrol teklifinden rahatsız oluyorsan, senin başka gayelerin var demektir ki, sen ancak avucunu yalarsın. CHP BUNA İZİN VERMEZMİŞ. Halk işte bunun için size iktidar izni vermiyor hala anlamadınız mı?