Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Muzaffer GÜNAY


MUHTEREM VALİMİZ MUAMMER EROL (II)

MUHTEREM VALİMİZ MUAMMER EROL (II)


 

Anında icraat. Erteleme yok; sürüncemede bırakmak hiç yok. Vatandaştan kendilerine ulaşan makul talepleri bekletmeden sonuçlandırma da hassastırlar.

Taleplerin veya sorunların karşılanması ve çözümü bağlamında zamanı dört dörtlük bir duyarlılıkla değerlendirmeyi prensip haline getirmiş Vali Bey. .Benim anladığım bu... 

Bir başka tarzı ise, sorun ya da talep sahibinin kimliğine değil, anlattıklarının makul olup olmadığına bakmasıdır.

Şayet, istek makul ise ilgili görevlilere talimatı vermekte gecikmeye mahal vermiyor; verilmesine de müsaade etmiyor. 

Bu meyanda içinde bulunduğum iki örnek vermek suretiyle meramımı yeteri kadar anlatmış olacağım kanaatindeyim.

1. Yaklaşık iki ay önce bedenen ve ruhen rahatsız olan ve hiç bir yakını hayatta olmayan, 47 yaşındaki bir hastanın durumunu kendilerine arz ettiğimde, vakit kaybedilmeden hastanede tedavi altına alınmasını sağladılar. Hasta taburcu olunca devletin kiraladığı bir mekanda ücretsiz olarak kalması için ilgililer gereğini yaptılar. O hasta şimdilerde hayatından çok memnun.

2. Altınordu'da bir sitenin bodrumunda oturan Güneydoğulu 4 kişilik bir aile. Anne baba ve iki çocuk. Baba, iş göremeyecek kadar rahatsız. Anne ev kadını.. Çocuklar öğrenci. Haftalık harçlıkları 100'er lira. Bu hazin durumu sayın Valime mesaj yazarak (gece 22.30) anlattım. Bir saat geçmeden ilgili Kurum yetkilisi önce beni arayarak kadının adını ve telefon numarasını istedi. Eşimde bu bilgiler olduğu için hemen bilgilendirmeyi yaptı. Bir kaç dakika sonra kadını arayan görevli ve sabah saatlerinde Sosyal Dayanışma Vakfı'na gelmesini söylemiş. Sabah erkenden bir daha aramışlar. Kadın gitmiş ve tüm zaruri ihtiyaçları için bir market gösterilmiş....Nakdi yardım da yapılmış ve devam edeceğini söylemişler. Dünyalar kadının olmuş tabii ki.

Demek oluyor ki, sayın Valimiz için; "Devletin Şefkat Eli" nitelemesinde bulunmak, ziyadesiyle yerinde ve doğrudur..