Ne demek bu okullarda şiddet? ki ben tam 30 yıl bu eğitim denen nuri alemde binlerce öğrenci ile siyasetin her gün can aldığı 80, 90’lar da eğitimde hemde içinde oldum.
Ordu İmam Hatip’te 15 yıl rüya gibi dev bir eğitmen olarak günler geçirdim, orda ağabey, ögretmen, arkadaş oldum.
Bunu bana sağlayan o imam hatip camiası ve okuldu , ben de her okulumu bu ilde spor aleminde şampiyonluklarla alkışlattım.
Bugün ekranda görünce, facebokta okullarda çocuk şiddetleri diye bir icat çıktı kahroluyorum. Eğitim mi bu yaşananlar, öğrencimiz bu yazıların asla bir yerinde olamaz, ne iş bu, müdür ve idare ve öğretmenlerin olduğu mekanda öğrenci eskiyalığı ne ola ki, bu binlerce eğitime, ögrenciye bence hakarettir, nasıl bir cümle yumağıdır bu?..
Müdür baştır, öğretmenler rehber , öğrencide izci.
Okullardaki sporu, futbolu, basketi eh sayanların eğitimdeki açtıkları delikler sıkıntıları bunlar. Bu istenmeyen işler.
Ögrenci bizim zamanımızda bize diklenecek he mi.
Allah göstermesin ne öyle edebi bozulmuş öğrenci vardı, nede okulda onlara baş eğen öğretmenler..
Bugün bu tarihte bu ne ya? Şükür Ordu’ma bunları yaşadığımız bir eğitim yuvamız yok şükür.


