Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Dilek TİRYAKİ


NE DOYUMSUSUZ BE!

NE DOYUMSUSUZ BE!


Doyamadık hava atmalara. Elimizde olsun olmasın gösterilecek illa. Yoksa bilmezler, görmezler yok derler. Sahip olamadı bir şeye derler.

Sosyal Medya hızla yayıldı, büyüdü, kullanıcı sayıları her geçen gün artıyor. Artık çocuklarımız doğmadan sosyal medyada yerini alıyor. Çünkü önemli bir mecra. Neden olmasın? En iyi gösteriş yeri. Aldık, sattık, yedik, içtik, gezdik, tozduk… hepsini paylaştık mı?

Tabiî ki eveett…

 

Tamam yapalım, ben de yapıyorum evet ama lütfen dozunu kaçırmayalım. Kaç kişinin aklı kalıyor, aç belki alamıyor. Yok belki gidemiyor. Kıyasıya yarışır gibi yapmayalım. Varsa imkan biraz da paylaşalım. İhtiyaç sahiplerini unutmayım. Acıyan değil acıtmayanlardan olalım.  

İnsanlar başkalarının yaşamlarını göre göre kendi yaşamlarından mutlu olamaz hale geldi. Herkesin kendinden bir üst konumdaki kişilerin yaşamına özenmesi yüzünden ailede geçimsizlikler, şikayetler, tatminsizlikler arttı. Her halimize şükür ederken artık doyamıyoruz.

Ailenize sahip çıkın. Sosyal Medyada her şey gerçeği yansıtmıyor. Bir kare fotoğraf için değmez ki mutluluğunu köreltmeye… Sağlığın yerinde mi? İki çift laf edeceğin birileri var mı hayatında? Evinde güler yüz eksilmediği sürece senden zengini yok bu hayatta… Boşverin Dünya malını. Hepsi gelip geçici. Gönlü güzel, yüzü gülen insanlar olsun hayatınızda. Boşverin el elalem ne der diye.. Siz sanal alemde iki soluk resim paylaşacağınıza gerçek alemde mutluluğunuzu paylaşın sevdiklerinizle yeter bu hayatta…

Kalın sağlıcakla…