Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Abdullah ALTAŞ


NE FARKEDER...

NE FARKEDER...


 

 

Amerika Birleşik Devletinde başkanlık seçimleri yapılalı neredeyse bir ay geçti, başkanın kim olduğu hala belli değil. Trump diyorki, ben kazandım Biden diyorki, ben kazandım. Henüz seçimin sonucu netlik kazanamamış bir ülke.

Eğer böyle bir seçim üçüncü dünya ülkesinde olsa herkes bunu alay konusu yapardı. Basında bu konu işlenirdi, nice karikatürler yapılırdı. Hayret, bizim basın da dahil hiç kimsenin gıkı çıkmıyor.

Herhalde Amerika Birleşik Devletleri olunca iş değişiyor, bu durum sevimli hale bile getirilebiliyor  Dünyanın bu psikolojiden kurtulması için daha zamana ihtiyaç var gibi görülüyor.

Amerika Birleşik Devletlerindeki seçim sonuçlarının hala netleşmemiş olmasının arkasında ne gibi lobiler, hangi hesaplar yapmaktadır. Bu hesapların sonunda bakalım kimin başkan olduğuna karar vereceklerdir. Göreceğiz...

Amerika Birleşik Devletinde seçilen başkan, başkanlık koltuğuna 20 ocak 2021 de oturacak bu da ilginç bir durum.

Trump'ın yenilgiyi hazmedememe gibi bir durumu var. Trump, kamuoyuna sanki bir çılgınlık yapacak

mış izlenimi vermektedir. Trump 'ın henüz şoku atlatamadığını görmekteyiz. Trump 'ın İsrail' e hizmetinden sonra, Joe Biden da, İsrail'e hizmet şerefinden mahrum kalmak istememektedir.

 

Joe Biden, Amerika Birleşik Devletinde başkan yardımcısı iken Dünya Yahudi Kongresi'nin New York'taki toplantısında, ABD Başkanlığı'na seçilen Donald Trump yönetiminde, Amerika-İsrail ittifakında her hangi bir "zayıflama" olmayacağını söyledi. Toplantıda siyasi Siyonizmin kurucusu Theodor Herzl Ödülü takdim edilen Biden, Siyonist olduğunu söyledi

İsrail, Joe Biden dan bu sözün arkasında durup, durmadığını mutlaka süreç içerisinde takip edecektir.

Amerika Birleşik Devletinde seçim çalışmalarında yapılan harcamaları yahudiler karşılamaktadır. Bundan dolayı Joe Biden 'ın İsrailin, yahudilerin isteklerinin dışına çıkma şansı yoktur. Amerika Birleşik Devletinde İsrail' e veya yahudiye hizmet etmeyecek olan başkan seçilemez. Eğer bir A. B. D başkanı İsrail'e hizmet vemeyecek olsa, İsrail o başkana müsaade etmez ve gereğini yapar.

 

Onun için A. B. D. Başkanı kim olursa olsun, sonuç değişmez. Hepsi İsrail 'e çalışır. Efendim cumhuriyetçi imiş, yok demokratmış, bunlar farketmez, İsrail veya yahudi kurnazlıkla ikisinide seçim öncesi destekler gereken maddi yardımları yapar. Nihayetinde, başkan adayından biri seçilemezse diğeri başkan olarak seçilir. Ne farkeder...