Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tevrat İŞLEYEN


NE OLUR, LÜTFEN!

NE OLUR, LÜTFEN!


Bizlerin sağlığını düşünen bilim insanları;  “Evde kalın, hayat eve sığar”  diye uyarı üstüne uyarıda bulunuyorlar. Biz ne yapıyoruz?  Sabırlı olup, evde kalıp eşimizle, çocuklarımızla ve torunlarımızla o sıcak yuvamızda sevgimizi ve muhabbetimizi yücelteceğimiz yerde, sokağı tercih edip ölüme ve ayrılığa davetiye çıkarıyoruz. Ölüm bizim için, ama bu korona salgını farklı. Malum; bu hastalık temasla ve nefesle bulaşıyor.

Değerli dostlar! Demem o ki, bir müddet daha evde kalalım ve hayatımızı 100-120 metrekarelik sıcak yuvamıza (evimize) sığdırmaya çalışalım. Kurallara uymamada ısrar edersek ölüm nedenimize covid-19 yazarlar ve o kocaman evimize, sıcak yuvamıza sığdıramadığımız hayatımızı sonlandırır, 2 metrekarelik kabre sığmak zorunda kalırız.

Tüm hastalıklar Allah’ın takdiri. Covid de  öyle!  Meselâ kanserin ve kalp krizinin çaresi yok ama inanın covidin çaresi var. Mümkün olduğunca evde kalmak, maske kullanmak, mesafeye uymak ve  temizliğe riayet etmek. Ne olur bu kurallara uyalım ve bu illete yenik düşüp, hem kendimizi, hem de başkalarını riske atmayalım. Allah’tan geldik yine Allah’a döneceğiz ama bu dönüşün adı covid olmasın!

Öyleyse bir kez daha düşünüp mümkün olduğunca evde kalalım. Bu illete yenik düşmeyelim. Zafer musibetin değil, bizim olsun. Başarabiliriz! Allah’ın izniyle. Ha gayret. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah.  Sağlık, sıhhat ve mutluluk dileklerimle.