Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


NEREYE GİDECEKSİNİZ KARAR SİZİN

NEREYE GİDECEKSİNİZ KARAR SİZİN


İman edip yararlı işler yapanları, içinde ebedi kalmak üzere, altından ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Allah bunu hak bir söz olarak vaat etti. Söz bakımından Allah'tan daha doğru kim olabilir?"

"Ne sizin kuruntularınız, ne de Ehl-i Kitabın kuruntuları... Kim bir kötülük yaparsa onun cezasını görür ve kendisi için Allah'tan başka bir dost da bir yardımcı da bulamaz.."

"Erkek olsun, kadın olsun her kim iman etmiş olarak dünya ve ahiret için yararlı iyi işler yaparsa işte onlar da cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar." (Nisa Suresi 122-123-124. ayetler)

Kimileri, insanlığa hizmet etmiş Ehl-i Kitap olan ama Müslüman olmayanların da cennete gidebileceğini iddia ediyorlar ya. Yukarda ki ayetlerden de anlaşılacağı üzere erkek olsun, kadın olsun cennete gitmenin şartı iman etmiş olmak. İman etmiş olmak için de "Allah'ın varlığını ve birliğini tasdik etmek ve Hz. Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğunu kabul etmektir.

Peygamberimizden önce gelen ümmetlerde kendi peygamberlerinin getirdiği dine onun getirdiği şekilde tahrif edilmemiş olarak iman ederlerse onlarda cennete gidebilir. Fakat kendileri tahrif edip, kutsal kitaplarını değiştirenler ve ona göre yeni bir inanç sistemi getirip onu din olarak yaşayanlar acaba iman etmiş olurlar mı?

İman etmiş olurlar da Allah'ın dinine değil de kendi icat ettikleri dine iman etmiş olurlar. Günümüzde de Hristiyanlar ve Yahudiler Peygamberimizi biliyorlar ama onun peygamberliğini kabul edip inanmadıklarına göre cennet iyilik yapabilirler, insanlığa faydalı da olabilirler. Bunlara yaptıklarının karşılığı bu dünyada verilir.

Son cümle: "Lafın tamamı deliye söylenir." Buradan sonrası beni de aşar sizi de aşar.