Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


ÖĞRETMEN OLMAK

ÖĞRETMEN OLMAK


 

Kimselere eğilmeden, boyun eğmeden mesleğine, öğrencilerine ebedi sevda ile hizmeti ibadet bilmek, onlara öğretmen ötesi ağbi, rehber aydınlık yarınlarına destek olmayı başarabilmek bir öğretmenin ister en uzak köy okulunda, ister ilçede, ister ilde, ister özel bir okulda en büyük hayalidir.

Sabrın ismi öğretmen, uzun yıllar okunan kütüphanesi öğrencilerin öğretmen, sırdaşı, ailesine diyemediğini anlattığı limanı öğretmen, veren kişi, sadece emekli olana kadar veren, ama hakkını asla alamayan bir kesimi öğretmen, bu ülkemin gök kuşakları..

24 Kasım’a sembolik günleri denmiş. Öğretmenin her anı 24 kasım bence. Benim 1980’den 2020 Nisan 15 gününe kadar içinde olmaktan gurur duyduğum evim oldu bu güzel okullar, içinde ise binlerce evlatlarım oldu...

Hizmetim her okulda yürekten, severek oldu.

Onca kaliteli, şerefli insan ağbim, arkadaşım ışığım, rehberim yol arkadaşlarım oldu.

Ben iyiki ögretmen oldum..

Ne mutlu bu ülkemin yarınlarına hizmet edecek gençlere döktüğümüz alın terimize, zamanımıza, öğretmen olduğumuz her anımıza..

Bütün öğretmenlerimin günü kutlu olsun. Şehit edilen, öldürülen, işkence edilen hain PKK, hain itler tarafından sakat bırakılan öğretmenler huzur içinde uyusunlar ve hayatlarında olsunlar...

Ey sayın Arınç yarın bari oturda düşün ben bu insanların kanı elinde olan, asla temizlenmeyen, çıkmayan hainemi hürriyet istedim, de..

Utanman varsa.. Canımızı yakma, lütfen sus, o haram olan aylığını al, tecrübeni ülkene ver..

24 Kasımların beyleri, sizi seviyoruz, biz ne mutlu ki öğretmeniz.